Zuinige auto kiezen: lange neus naar de benzinepomp

Persbericht van Milieu Centraal

Utrecht, 9 maart 2011 - Niet alleen de benzineprijs stijgt naar een nieuw record, ook het verschil in brandstofkosten tussen een zuinige en een onzuinige auto bereikt ongekende hoogten. Een gemiddelde automobilist (15.500 km per jaar) met een kleine middenklasser A of B-label betaalt in de praktijk ruim 500 euro minder aan brandstof dan de rijder van een middenklasse auto met C of D-label. Dit blijkt uit berekeningen van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

"Wie toe is aan een andere auto, doet er steeds verstandiger aan om een zuinig model te kiezen en een lange neus naar de benzinepomp te maken", zegt directeur Vera Dalm van Milieu Centraal. "Dat is ook nog eens beter voor het milieu. Een zuinige auto herken je aan energielabel A. Daarbij zijn kleinere auto's zuiniger dan grote." Naast de lagere brandstofkosten, helpt het om bewust te rijden. "110 Rijden (zoals in Spanje) in plaats van 130 kilometer per uur scheelt twintig procent aan brandstof per kilometer en evenveel CO2", zegt Dalm.

Milieu Centraal heeft op haar site een Advies op maat: een koophulp om een zuinige auto uit te zoeken die bij het eigen autogebruik past. Na het invullen van een aantal vragen, is direct zichtbaar wat een zuinige auto scheelt in euro's en CO2. Het verschil in euro's laat vaak ruimte in de portemonnee om voor vakantie of andere bijzondere wensen een grotere auto te huren. Zie www.milieucentraal.nl/autokopen.

*

Links:
http://www.milieucentraal.nl



Razende Robot Reporter