Gemeente Coevorden

Doe-Mee-Pas verspreid in de weken 9 en 10

woensdag 9 maart 2011

De gemeente Coevorden verspreidt in de weken 9 en 10 de Doe-Mee-Pas. Vanuit de regeling Doe-Mee-Pas wordt het lidmaatschapsgeld bij aangemelde verenigingen betaald voor kinderen, jongeren en 65-plussers die zelf of vanuit hun gezinssituatie afhankelijk zijn van een inkomen rond het sociaal minimum. De gemeente verspreidt in de weken 9 en 10 de Doe-Mee-Pas onder zo'n 470 kinderen en jongeren tot 18 jaar. Inwoners van 65 jaar en ouder kunnen de pas aanvragen via deze website.

De pas is nu al een groot succes. Maar liefst 48 culturele en sportverenigingen/instanties uit de gemeente hebben zich tot nu toe aangemeld. Denk aan voetbalverenigingen, maar ook aan muziekverenigingen en de bibliotheek. Kijk in het volledige en actuele overzicht of de vereniging van uw keuze erbij staat.

Kinderen
De gemeente heeft zo'n 500 kinderen in beeld die in aanmerking komen voor de Doe-Mee-Pas. Denkt u dat uw kind in aanmerking komt, maar heeft u op 13 maart nog geen pas ontvangen? Vraag de pas dan aan via het digitale aanvraagformulier. Op deze website staat een inkomensoverzicht zodat u kunt zien of u in aanmerking komt voor de pas.

Inwoners van 65 jaar en ouder
Inwoners van 65 jaar en ouder met een inkomen rond het sociaal minimum kunnen de pas aanvragen. Kijk eerst in het inkomensoverzicht zodat u weet of u in aanmerking komt voor de pas. Meer informatie vindt u op de informatiepagina van de Doe-mee-pas. Daar vindt u ook het digitale aanvraagformulier. Natuurlijk kunt u ook terecht bij het loket Maatschappelijke Ondersteuning in het gemeentehuis voor aanmelding, telefoon 14 0524. De medewerkers helpen u graag.

Verenigingen en organisaties
Al 48 verenigingen op het gebied van kunst en cultuur hebben zich aangemeld voor de Doe-Mee-Pas. Aanmelden is gratis en kan nog steeds via het digitale aanmeldformulier.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met het loket Maatschappelijke Ondersteuning, telefoon 14 0524 of e-mail: doemeepas@coevorden.nl.