Politie Groningen

woensdag 9 maart 2011

Provincie Groningen , 09-03-2011

Woldendorper gewond bij bedrijfsongeval

FARMSUM Bij een bedrijfsongeval op een scheepswerf aan de Venjelaan is dinsdagmorgen een 48-jarige man uit Woldendorp gewond geraakt. De man verstapte zich op een trap en verloor hierbij zijn evenwicht. Hij viel ongeveer een meter naar beneden. Hij kwam ongelukkig terecht op een ijzeren afsluiter. Het slachtoffer werd met letsel aan zijn ribben naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie ingelicht over het ongeval.

Hennepkwekerij ontmanteld

WILDERVANK De politie heeft dinsdagmiddag aan de Nijverheidskade in Wildervank een hennepkwekerij ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor na binnengekomen informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Bij controle werd in het voormalig bedrijfspand (met woning) inderdaad een kwekerij aangetroffen. De politie trof op de zolderverdieping ruim 1088 hennepplanten aan. De planten en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Er werd niemand aangehouden De politie stelt een onderzoek in.

Rotterdamse drugsdealers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag op de Ulgersmaweg in Groningen twee mannen (20 en 21 jaar) uit Rotterdam aangehouden voor het bezit verdovende middelen. Surveillerende agenten zagen dat beide mannen op de Korreweg in gesprek waren met een drugsgebruiker. Omdat de agenten vermoedden dat er drugs werd verkocht besloten zij beide mannen aan te spreken. Toen de verdachten de agenten zagen gingen zij er rennend vandoor. Het lukte agenten om beide broers op de Ulgersmaweg in de kraag te vatten. Bij fouillering werd bij hen ruim 80 gram harddrugs en een groot geldbedrag aangetroffen. Beide Rotterdammers werden voor verder onderzoek ingesloten. De drugs en het drugsgeld werden in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Vrouw in woning overvallen

GRONINGEN Een 37-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmiddag in haar woning in de Oppenheimstraat in Groningen overvallen. Twee onbekende mannen drongen omstreeks 13:00 uur het pand binnen. Ze eisten vrijwel direct geld van de vrouw. Hierbij werd zij door de daders zwaar mishandeld. Nadat het slachtoffer een geldbedrag had afgegeven werd zij vastgebonden. Vervolgens verlieten beide overvallers de woning. Na enige tijd kon het slachtoffer zichzelf bevrijden en wist zij de politie te informeren. Hoe de overvallers zijn vertrokken is nog onduidelijk. Het slachtoffer raakte bij de overval gewond. Zij werd door ambulancepersoneel onderzocht. Later moest het slachtoffer zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling stellen. De forensische recherche startte direct een uitgebreid sporenonderzoek in de woning van het slachtoffer. Ook stelde de politie een buurtonderzoek in. De politie beschikt van beide daders over de volgende signalementen: Dader
1: Blanke man; ongeveer 35-40 jaar oud; lengte ongeveer 1.80 meter met een normaal postuur; had kort blond gemillimeterd haar; brildragend en droeg een winterjas; Dader 2: Blanke man; lengte ongeveer 1.70-75 meter; lang zwart krullend haar tot op de schouders; droeg een plastic tasje in zijn handen. Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. Getuigen van de overval kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Drugsdealer en gebruiker aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagmiddag op de Eendrachtskade NZ in Groningen twee Stadjers (18 en 41 jaar) aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Agenten in burger hielden de 41-jarige drugsgebruiker in de gaten. Op de Eendrachtskade zagen dienders dat hij van de 18-jarige man drugs kocht. Hierop gingen agenten tot aanhouding van het duo over. Bij de 18-jarige verdachte werden 31 bolletjes harddrugs aangetroffen. Bij de drugsgebruiker werd een
gebruikershoeveelheid harddrugs gevonden. De drugs zijn in beslag genomen. De drugsdealer is voor verder onderzoek ingesloten. De gebruiker kon na verhoor het politiebureau weer verlaten.

Auto hardleerse automobilist in beslag genomen

HOOGEZAND De politie heeft dinsdagmiddag op de autosnelweg A7 bij Westerbroek de auto van een 28-jarige man uit Hoogezand in beslag genomen. Politieagenten zag de Hoogezandster in een enigszins liggende positie in zijn auto rijden. Hierop werd de bestuurder gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de man zonder rijbewijs de auto bestuurde. Ook werd vastgesteld dat de verdachte al twee keer eerder was bekeurd vanwege het rijden zonder rijbewijs. Hierop namen de dienders de auto in beslag. Tegen de 28-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij opgerold

WINSCHOTEN - De politie heeft dinsdagavond aan de Iepenlaan in Winschoten een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De politie stelde op basis van een tip een onderzoek in. Uiteindelijk troffen agenten onder een woning een kwekerij met 147 planten aan. De hennepkwekerij werd opgeruimd en vernietigd. Er werden twee 21-jarige mannen uit Winschoten aangehouden en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

HOOGEZAND - Een 26-jarige automobilist Hoogezand is dinsdagnacht aangehouden. De man werd op de Judith Leysterstraat in Hoogezand gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te rijden. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 2,3 vastgesteld. De man mocht na verhoor, met een rijverbod het bureau lopend verlaten. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Plofraak op geldautomaat

GRONINGEN Onbekende daders hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een geldautomaat opgeblazen. Het gaat om de geldautomaat van een bank aan de Dierenriemstraat. Even na vier uur s nachts reageerden agenten op een melding dat er een auto tegen een gevel was gereden. Toen agenten gingen kijken bleek dat de daders het gemunt hadden op de geldautomaat. Het bleek dat de geldautomaat was opgeblazen. De politie startte direct een onderzoek op en er werd in de omgeving uitgekeken naar de kluiskrakers. Helaas werden zij niet meer aangetroffen. De auto die bij de kraak werd gebruikt was vermoedelijk voor de kraak gestolen in de Aquamarijnstraat in Groningen. Het is nog onbekend hoeveel geld buit werd gemaakt. De schade is fors. De politie onderzoekt de zaak. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen van de kluiskraak kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 8 maart op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Noordzeeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 700, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, Plantaanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1875, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Grijpskerk, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 455, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 5761, aantal overtredingen: 113, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Niezijl, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1035, aantal overtredingen: 574, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Op de N46 (Noordzeeweg) in Groningen is dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Er werden 8 automobilisten op de bon geslingerd voor het overschrijden van de toegestane snelheid. (hoogst gemeten 123 km/uur maximum toegestane snelheid: 80 km/uur) een automobilist droeg geen gordel en een andere belde niet handsfree Zij zijn bekeurd.