Syntens

Succesvol financiering binnen halen is voor (innovatieve) bedrijven bepaald geen eenvoudige opgave. Om innovatieve ondernemers op weg te helpen bij het succesvol aantrekken van financiering hebben Taskforce Innovatie Regio Utrecht (TFI), LiveWIRE/Syntens en UtrechtInc een unieke masterclass opgezet. De masterclass richt zich op innovatieve ondernemers met groeiambitie en een financieringsbehoefte tussen de 35.000 en 500.000 euro. De focus ligt op het binnenhalen van investeerders maar er wordt ook aandacht besteed aan het verkrijgen van een bankkrediet. Vaak gaat dit immers samen. Het programma is uniek omdat het een combinatie vormt van training, individuele begeleiding en toegang tot de investeerders in de netwerken van de drie initiatiefnemers.

De weg naar het geld

De masterclass Succesvolle Financiering is een resultaatgericht trainingsprogramma waar ondernemers met vak- en ervaringsdeskundigen toewerken naar een presentatie voor een selecte groep investeerders en bankiers. De introductiebijeenkomst kreeg veel enthousiaste reacties van de 40 aanwezige ondernemers. Een strenge selectie door deskundigen daarna heeft als resultaat dat 9 ondernemers op 9 maart instromen in de daadwerkelijke masterclass. In 7 sessies komen diverse onderwerpen aan bod, waaronder âde bankier aan boordâ, businessconcepting, onderhandelen, pitch en management & exit. Gedurende de masterclass kunnen de ondernemers ook een beroep doen op een financiële expert die de ondernemer helpt met zijn/haar individuele vraagstukken. Op 20 april vindt de finale van de masterclass plaats in de vorm van een financiers forum en diner waarbij de deelnemers hun bedrijf presenteren aan investeerders en bankiers.

Innovatieve masterclass

In de masterclass zijn het niet alleen de deelnemers die innovatief bezig zijn. Ook de initiatiefnemers hebben voor een innovatieve aanpak gekozen door het principe van waardebepaling achteraf te hanteren. Dit betekent dat de initiatiefnemers vooraf geen vastgesteld bedrag vragen, maar dat deelnemers aan het einde van het programma zelf bepalen wat het programma hen waard is geweest. De waarde beoordelen zij op grond van hun ervaring, de nieuwe kennis en vaardigheden die ze hebben opgedaan en de kwaliteit van de trainingen. Het geld dat de initiatiefnemers ontvangen van de deelnemers zetten zij vervolgens in om weer een nieuwe editie van de masterclass te organiseren.

Initiatiefnemers

De masterclass Succesvolle Financiering is een initiatief van Taskforce Innovatie Regio Utrecht, LiveWIRE/Syntens en UtrechtInc.

Over Taskforce Innovatie Regio Utrecht
De Taskforce Innovatie Regio Utrecht (TFI) stimuleert en helpt MKB ondernemers bij het realiseren van hun innovaties. Dit doet zij door partijen te verbinden, overheden en ondernemingen te adviseren en programmaâs en activiteiten te ontwikkelen, coördineren, beheren, op elkaar af te stemmen en/of uit te voeren. Hiermee wil TFI bijdragen aan een verbeterde concurrentiepositie en winstgevendheid van de bedrijven en een impuls geven aan de economische ontwikkeling van de regio.

Over LiveWIRE
LiveWIRE is een internationaal Shell-programma dat jaarlijks ruim 300 jonge technisch innovatieve ondernemers ondersteunt bij de ontwikkeling van hun bedrijf. Het programma biedt persoonlijke coaching, trainingen en netwerkmogelijkheden. In Nederland wordt LiveWIRE uitgevoerd door Syntens, het Innovatienetwerk voor MKB-ondernemers.

Over UtrechtInc.
UtrechtInc is een business incubator die de opstart van innovatieve bedrijven in regio Utrecht versnelt door het aanbieden van aantrekkelijke werkplekken, laagdrempelige financiering, netwerk en diverse professionele diensten. UtrechtInc behoort tot de grootste business incubators van Nederland en is lid van Achieve More partnership, een Europees netwerk van Leading Edge Incubators.