Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 09-03-2011

Hennepkwekerij

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op donderdag 3 maart een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Zevenhuizerstraat.

In de ochtenduren kreeg de politie de melding van een hardloper dat hij tijdens het passeren van de bewuste woning een hennepgeur had geroken. De politie ging rond 10.00 uur naar de woning en trof de 53-jarige bewoner thuis aan. Met zijn toestemming werd een onderzoek in de woning ingesteld. In de kelder van het huis troffen de agenten vervolgens een kleine kwekerij aan met 40 hennepplanten. De kwekerij werd ontmanteld en in beslag genomen.

De hennepplanten werden vernietigd.

Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft maandagavond twee verdachten aangehouden die kort daarvoor een diefstal hadden gepleegd uit een container bij een bedrijf op De Kronkels.

Rond 20.15 uur kreeg de politie de melding dat twee verdachte personen met iets liepen te slepen op het industrieterrein van De Kronkels. Agenten die ter plaatse kwamen werden door een getuige geattendeerd op een vrachtwagen die mogelijk betrokken was bij deze diefstal.

Bij onderzoek van de laadruimte troffen de agenten een in folie verpakte paneeldeur aan. Deze deur bleek afkomstig te zijn uit een container van een daar gevestigd bedrijf. De beide inzittenden van de vrachtwagen, inwoners van Servië respectievelijk 21 en 54 jaar oud, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De paneeldeur werd in beslag genomen en zal worden teruggeven aan het bedrijf. Tegen de beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Ook in dit geval bleek dat het waarnemen van de verdachte situatie en de daarop volgende alarmmelding via 112 leidde tot de aanhouding van de verdachten en het terugvinden van het gestolen goed. Dus mocht u een verdachte situatie waarnemen of zien dat personen zich verdacht gedragen bel het alarmnummer 112 !

Babbeltruc

BAARN De politie heeft dinsdag 8 maart een aangifte opgenomen van een diefstal door middel van een babbeltruc..

Op maandag 7 maart rond 11.00 uur werd een 79-jarige vrouw bij haar woning op de Geerenweg aangesproken door een onbekende man. Hij vertelde haar dat zijn vrouw met autopech langs de weg stond en dat hij het telefoonnummer van de ANWB nodig had. De vrouw geloofde de man en liep met hem de woning in om het telefoonnummer op te zoeken.

Tijdens zijn aanwezigheid in de woning zag de onbekende verdachte kans om de bankpas van de vrouw te stelen. Het slachtoffer merkte echter vrij snel dat zij de pas kwijt was en nam gelijk contact op met haar bank om het rekeningnummer te blokkeren. Dit bleek een goede actie want kort daarna werd zij gebeld door een slecht Nederlands sprekende man die vertelde dat haar bankpas was gevonden maar dat zij wel de pincode nodig hadden. Het slachtoffer verstrekte, in haar verwarring, de pincode maar omdat de rekening inmiddels geblokkeerd was lukte een geldopname niet.

Van de verdachte is het navolgende signalement bekend:

Het betrof een forse man van ongeveer 40 jaar oud met een lichtgetinte huidskleur. Hij had
zwart haar en bruine ogen. De man droeg
een donkerblauwe spijkerbroek en een wit

T-shirt met lange mouwen droeg. De man sprak goed en beschaafd Nederlands.

De politie waarschuwt de inwoners van Baarn, en omgeving, alert te zijn voor deze babbelaars en adviseert om nooit de pincode te verstrekken. Een bank zal nooit via de telefoon om de pincode vragen en treedt altijd op andere wijze met haar klanten in contact.

Mocht u een dergelijke babbeltruc overkomen dan wordt u verzocht direct te bellen met het alarmnummer 112 (bij heterdaadsituaties) en altijd aangifte te doen.