Gemeente Vlaardingen


Biggen bij Kinderboerderij Holywood

09-03-2011 |

Zeug Tante Trees is de trotse moeder geworden van een heel nest vol roze knorrende kinderen. Kraamvisite is van harte welkom in de stal op kinderboerderij Holywood. De biggetjes liggen nu na het drinken vaak nog heerlijk te soezen, maar worden de komende tijd steeds actiever.

trees met haar biggen

Medewerkers van de kinderboerderij stonden Tante Trees ter zijde aan het kraambed. Soms kwamen er wel twee biggen tegelijk ter wereld. In de stal krioelen de biggen nu dicht tegen elkaar aan. Gemiddeld krijgt een varken ongeveer 13 jongen. Maar Trees is natuurlijk een bovengemiddeld varken. Wie wil weten hoeveel kinderen Trees dit keer op de wereld heeft gezet, mag zelf komen tellen. De biggen blijven een maand of drie bij hun moeder.

Aangezien biggen van een half jaar oud al ongeveer honderd kilo wegen, wordt het al snel te krap in de stal van Tante Trees. Trees klaart dit klusje gemiddeld zo'n twee keer per jaar. Dat is bewonderenswaardig, want met zoveel kleintjes aan de borst moet er flink bijgegeten worden om een beetje op gewicht te blijven. Gelukkig kunnen de biggen over een week al bijgevoerd worden met biggenkorrels. Zo wordt de jonge moeder een beetje ontzien.


Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000