Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.25 uur

Utrecht, 09-03-2011

Verdachten straatroof op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond twee verdachten aangehouden toen zij op heterdaad werden betrapt op een straatroof. Agenten hielden in de wijk Lunetten extra toezicht omdat er de afgelopen weken een aantal straatroven hadden plaatsgevonden. Rond 20.55 uur zagen agenten op de Amethistweg drie jongens zitten. Op dat moment kwam een 24-jarige vrouw aan fietsen. Agenten zagen dat een van de jongens de vrouw tegenhielden, haar met een vuurwapen bedreigde en aan haar tas begon te trekken. Agenten zijn meteen in actie gekomen en op dat moment gingen alle drie de jongens ervandoor. Een van de agenten heeft een waarschuwingsschot gelost. Twee van de verdachte, allebei 16 jaar uit Utrecht, konden direct worden aangehouden. Later is een nepvuurwapen aangetroffen. Deze is in beslag genomen en veilig gesteld voor sporenonderzoek. Zij zijn allebei overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het onderzoek naar de straatroven wordt voortgezet.

Brandstichting

DE MEERN Dinsdagavond werd op het Muurkruid een auto in de brand gestoken. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 21.25 uur kreeg de politie een melding dat een auto in de brand stond op het Muurkruid. Ter plaatse verklaarden getuigen dat zij een klap hadden gehoord en gezien hadden dat een man wegliep bij een brandende auto. Volgens de getuigen stond de verdachte zelf ook in de brand en rende hij weg in de richting van het water.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en heeft later op de avond een 17-jarige jongen aangetroffen in een ziekenhuis in Utrecht met brandwonden. De politie doet verder onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de brandstichting.

XTC-pillen aangetroffen

UTRECHT De politie heeft in een huis een lab aangetroffen waar vermoedelijk grote hoeveelheden XCT-pillen zijn gemaakt.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks

13.45 uur een onderzoek bij een huis aan de Tannhauserdreef ingesteld. In het huis zou men verdovende middelen hebben. Op aanbellen werd niet gereageerd. Hierop werd de deur opengebroken. In de woning trof de politie diverse machines en grondstoffen aan voor het vervaardigden van XTC-pillen.

Het vermoeden bestaat dat het lab al langere tijd in gebruik was. Door getuigen werden agenten attent gemaakt op twee mannen die achter de woning op een balkon stonden. Het tweetal was eerder in de woning gezien. De mannen, 23 en 43 jaar uit De Meern en zonder vaste woon of verblijfplaats, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Zware mishandeling

UTRECHT Een man werd op dinsdagavond aangehouden, nadat hij iemand had mishandeld.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie melding dat een man iemand aan het mishandelen was met een wapen op de Herman Gorterstraat. Toen de agenten onderweg waren kregen ze de melding dat een voertuig wegreed in de richting van de Catharijnesingel. Op de Nicolaas Beetstraat kon het voertuig staande gehouden worden. Het wapen werd in de personenauto aangetroffen en de 42-jarige bestuurder uit Deventer werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.