Aastra kondigt nieuw tijdperk aan in zakelijke communicatie

Persbericht van Aastra Telecom Netherlands

Aastra BluStar(TM) levert een True HD Desktop Video Conferencing oplossing

De Meern, 9 maart 2011- De Aastra BluStarTM video conferencing oplossing, welke geïntroduceerd werd op Enterprise Connect in Orlando, brengt het begin van een nieuw tijdperk in enterprise communications. De BluStar 8000i desktop media phone combineert true HD video conferencing kwaliteit met Unified Communications en business applicaties tot een krachtige samenwerking en eenvoudig in gebruik is.

Het 13" touchscreen in de Aastra BluStar 8000i levert hoge kwaliteit videa en audio, wat resulteert in een "natuurlijke collaboratie" ervaring. De Aastra BluStar levert true HD 720p video conferencing met 30 frames per seconde. De video kwaliteit wordt gecombineerd met een superieur HD sound kwaliteit via de vier geïntegreerde microfoons (met voice tracking) en drie luidsprekers.

Dit hoge kwaliteit multimedia toestel verhoogt productiviteit door teams beter samen te laten werken - dit geldt niet alleen voor 1-op-1 communicatie maar ook voor conferenties tot maximaal 100 deelnemers. Met één druk op de knop, en zonder verdere facilitaire moeilijkheden zoals het zoeken naar een vergaderlocatie, ontstaat een effectieve meeting in teamverband waarbij projecten kunnen worden besproken en verbeterd en kunnen documenten live gedeeld worden. Het delen van een PC bureaublad naar de Aastra BluStar 8000i is eenvoudig en de Bluetooth interface faciliteert eenvoudig dataverkeer van mobiele telefoons en toestellen die met Bluetooth zijn uitgerust.

Als toevoeging op de krachtige collaboratie functionaliteiten heeft de Aastra BluStar 8000i diverse geïntegreerde kantoorapplicaties die ook tijdens een live video gebruikt kunnen worden. Een deel van het display kan gebruikt worden voor een handig dashboard die per gebruiker ingesteld kan worden. BluStar integreert met Unified Communications oplossingen van Aastra, maar ook met andere leveranciers. Of het nu gaat om Solidus eCare voor contact centers of CMG voor contact management, de Aastra BluStar 8000i levert informatie en business intelligence eenvoudig en in real time.
De Aastra BluStar 8000i werkt intuïtief en is gebruiksvriendelijk met het voor Aastra typerende ontwerp en duidelijke touch screen bediening. De biometrische vingerafdruk reader identificeert individuele gebruikers en maakt het gebruik van flexibele werkplekken eenvoudig en veilig. Opdrachten kunnen via stemherkenning worden gegeven en werkt in verschillende talen.

Simon Beebe, Vice President Product Line Management bij Aastra: "Video conferencing wordt steeds belangrijker in een zakelijke omgeving. We hebben de meest recente technologiën gecombineerd met de innovatieve R&D van Aastra tot een nieuwe video collaboratie oplossing die de standaard van kwaliteit en functionaliteiten in de huidige markt naar een hoger niveau tilt. Met de uitzonderlijke audio en visuele kwaliteit van de Aastra BluStar 8000i is het net of de persoon met wie je communiceert in dezelfde ruimte is en dat biedt uitzonderlijke voordelen als het gaat om verbeterde samenwerking."

"In onze overtuiging om volgens Open Standaard te leveren, geloven wij dat de Aastra BluStar 8000i een leidend product in de markt is mede door het aanbieden van de hoogst mogelijke kwaliteit en zeer uitgebreide lijst van toepassingen in een desktop media phone. Dit nieuwe product verstevigt onze positie als toonaangevend bedrijf aan de top van Unified Communications en een belangrijke speller op de enterprise telefonie markt."
De BluStar desktop media phone kan eenvoudig aan Aastra call managers als SIP endpoint worden gebruikt werkend met alle call manager functionaliteiten en multi video conferencing. Daarnaast kan de Aastra BluStar 8000i en BluStar applicatie server als stand alone worden gebruikt in een bestaand Aastra ViPr video conferencing netwerk. Simon Beebe vervolgt, "De Aastra BluStar 8000i is een video conferentie product, een bureautoestel, een collaboratie tool en een applicatie platform tegelijk. In combinatie met de BluStar applicatie server wordt een kostbare MCU server en software overbodig. Door kosten en afschrijving te reduceren is dit een betaalbare en eenvoudige oplossing om communicatie te optimaliseren voor iedereen."

Dominic Dodd, Principal Analyst bij Frost & Sullivan voegt daar aan toe, "BluStar is een goed voorbeeld van de integratie van de verschillende technologische kennis die is vergaard tijdens de diverse acquisities en heeft geleid tot de ontwikkeling van een bureautoestel met video mogelijkheden die voldoet aan de vraag van de markt die jaarlijks met 17% groeit. Met de BluStar heeft Aastra het ViPr platform doorontwikkelt tot een all-in-one oplossing die audio, video en desktop sharing combineert in één product met een herkenbare gebruikers ervaring."

Voor meer informatie www.aastra.com/blustar

EINDE

Over Aastra Telecom Netherlands BV
Aastra Telecom Netherlands BV maakt onderdeel uit van Aastra Technologies Limited (TSX:"AAH"), wereldwijd een vooraanstaande speler in Enterprise communicatieoplossingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Concord, Canada. Aastra ontwikkelt en levert innovatieve communicatieoplossingen en applicaties voor alle marktsegmenten.

Inmiddels heeft Aastra wereldwijd meer dan 50 miljoen geïnstalleerde lijnen en activiteiten in meer dan 100 landen. Aastra heeft een 100% focus op de Enterprise markt en biedt een uitgebreid portfolio van Unified Communications maatwerkoplossingen: van geavanceerde telefooncentrales voor het midden- en kleinbedrijf tot volledig schaalbare oplossingen voor de grootzakelijke markt. Met een sterke focus op Open Standaarden zorgt Aastra ervoor dat mensen en organisaties efficiënter kunnen communiceren en samenwerken.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*

Links:
http://www.aastra.com/blustar



Razende Robot Reporter