Gemeente Edam-Volendam

Asbest inleveren op gemeentewerf

voorbeeld asbeststorting Jaarlijks worden er bij de gemeente diverse meldingen gedaan omtrent zwerfasbest, meestal vrijgekomen bij (ver)bouwwerkzaamheden bij particulieren. Het wordt vaak als grofvuil aangeboden of in de openbare ruimte neergezet. Soms uit onwetendheid, maar helaas vaak ook uit gemakzucht.

Omdat asbest niet door de reguliere vuilinzamelaars mag worden ingezameld moet het asbest vervolgens weer worden opgeruimd door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf, wat hoge kosten met zich meebrengt.

Middels deze kennisgeving willen wij u erop wijzen dat u als inwoner van Edam-Volendam uw asbest (sloop)afval gratis op het afvalinzamelstation aan de Julianaweg 137 in Volendam kunt brengen. U dient het asbest dubbel te verpakken en bij de balie van het afvalinzamelstation te melden dat het asbest betreft. De medewerkers van het afvalinzamelstation zullen u vervolgens wijzen waar u het asbest kunt deponeren.

Wij hopen op uw medewerking, want als asbest in stofdeeltjes vrijkomt, is het gevaarlijk voor de gezondheid. Het is daarom van groot belang dat het direct wordt afgevoerd en niet onnodig rondzwerft.

Als u in uw omgeving opmerkt dat asbest gestort wordt op de openbare weg of in het plantsoen en weet wie daarvoor verantwoordelijk is, neemt u dan contact op met de gemeente. In dat geval kunnen de kosten van het opruimen worden verhaald en kan tegen de overtreder een proces verbaal worden opgemaakt.

Openingstijden afvalinzamelstation:
Op maandag, woensdag en vrijdag: van 07.30 - 11.45 uur en van 13.00 - 16.15 uur en van 18.00 tot 19.15 uur.
Op dinsdag en donderdag van 07.30 - 11.45 uur en van 13.00 tot 16.15 uur.
Op zaterdag van 08.00 - 11.45 uur.