Gemeente Maassluis

Extra verlichting winkelcentrum Palet vergroot veiligheid

De veiligheid van omwonenden en bezoekers van winkelcentrum Palet wordt vanaf 9 maart 2011 dankzij extra en verbeterde verlichting verhoogd. Aanleiding is een onderzoek naar de verlichtingscirkels van de bestaande lantaarnpalen in de buurt. Hierbij zijn enkele `donkere hoeken' ontdekt. Een nieuw verlichtingsplan moet daar korte metten mee maken.

Goede verlichting is ook één van de vereisten voor het krijgen van een zogeheten KVO-ster (Keurmerk Veilig Ondernemen). Onlangs is een start gemaakt met de voorbereidingen om de eerste KVO-ster voor winkelcentrum Palet binnen te halen, in navolging van de Binnenstad en winkelcentrum Steendijkpolder in Maassluis.

Eind vorig jaar is de verbouwde Lidl in winkelcentrum Palet aan de Rembrandtlaan heropend. De gemeente Maassluis heeft tegelijkertijd met deze verbouwing het parkeerterrein van het winkelcentrum opnieuw ingericht. De mogelijkheid voor het parkeren is veranderd en vergroot. Verder is de verlichting onder de loep genomen, waarbij de donkere plekken zijn ontdekt.

De herinrichting van het parkeerterrein en het lichtplan bij het Palet, loopt vooruit op de rioolwerkzaamheden en hemelwaterafkoppeling in de Mesdaglaan en Rembrandtlaan. Dit karwei begint naar verwachting medio dit jaar.