Politie Hollands Midden

Leiden - Politie zoekt getuigen mishandeling meisje

Leiden, 09-03-2011 o Politie Leiden is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 16-jarig meisje uit Leiden die plaatsvond op dinsdag 8 maart rond 15.15 uur aan de Lammenschansweg, ter hoogte van de Sint Petruskerk. In verband met deze zaak heeft de politie op woensdag 9 maart rond 11.30 uur twee 15-jarige meisjes uit Leiden en Voorschoten aangehouden. Hun betrokkenheid bij de mishandeling wordt onderzocht.

Het 16-jarige meisje zat dinsdagmiddag ter hoogte van de kerk met een vriendin en twee vrienden op een bankje. De vier waren onderling grapjes aan het maken en riepen naar voorbijgangers. Vier meisjes die langsfietsten stopten. Twee liepen boos naar het groepje toe. Er ontstond een woordenwisseling, waarna het 16-jarige meisje uiteindelijk door de twee mishandeld werd. Zij fietsten daarna op een omafiets door richting de Korevaarstraat. De andere twee meisjes waren al eerder doorgefietst. Het 16-jarige meisje was gewond geraakt en er werd een ambulance gewaarschuwd. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Hier heeft de politie haar aangifte opgenomen.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen. Ook wil de politie graag de twee meisjes die eerst stopten en later doorfietsten spreken. De politie is te bereiken via 0900-8844.