Politie Zuid-Holland-Zuid

Geen concrete aanwijzingen in onderzoek verdachte situatie Meerkerk

Meerkerk, 09-03-2011

De politie heeft in het onderzoek naar de verdachte situatie die op dinsdagmiddag 1 maart omstreeks 15.30 uur op de Gorinchemsestraat plaatsvond niet kunnen achterhalen wie de man en de vrouw zijn die bij het incident betrokken waren.
Een 8-jarige jongen vertelde thuis dat hij was aangesproken en vastgepakt door een wat oudere man met een hoed op. De jongen kreeg de indruk dat de man hem wilde meenemen in zijn auto waardoor hij erg schrok en naar huis rende. De ouders van de jongen namen, om mogelijk erger te voorkomen, direct contact op met de politie om het incident te melden. Die startte een uitgebreid onderzoek op in de buurt. Ook werd kort daarna de hulp van het publiek ingeroepen middels een persbericht met uitgebreide signalementen en de inzet van SMS Alert. Dit leverde enkele tips op die de politie eveneens onderzocht. Het onderzoek heeft tot op heden geen concrete aanwijzingen over de daadwerkelijke toedracht opgeleverd.
De politie is blij met het feit dat de ouders van de jongen de zaak zeer serieus namen en het incident meldden. Alleen op die manier kan de politie direct een onderzoek starten en zo snel mogelijk proberen te achterhalen wat er is gebeurd. Mensen die alsnog informatie over de situatie willen melden worden verzocht dit te doen bij de recherche in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844.