Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Eerbeek / Epse - Sieraden weg bij woninginbraak           |

Bij een woning aan de Kraaiheide in Eerbeek en aan de Olthoflaan in Epse is dinsdag 8 maart ingebroken. In beide gevallen werden onder meer diverse sieraden buitgemaakt.


De bewoners ontdekten de inbraken 's avonds bij thuiskomst. Bij beide woningen was een raam geforceerd om binnen te kunnen komen. Of er een verband bestaat tussen beide inbraken is nog niet duidelijk. De politie heeft de inbraken in onderzoek is op zoek naar tips en getuigen.


2011031512 / 2011031546

|     |Laren - Controles ter verhoging veiligheid op N332        |

De politie hield dinsdagavond 8 maart een snelheidscontrole op de N332 (Rengersweg) tussen Lochem en Laren. Op deze weg gebeuren in vergelijking met andere provinciale wegen in Gelderland relatief veel ongevallen. De politie hoopt dat bestuurders hun rijgedrag door de controles aanpassen.


Een motoragent van het team Verkeershandhaving controleerde de passanten op hun snelheid door middel van een 'lasergun'. Gedurende de twee uur durende controle bleken vier automobilisten te hard te rijden. Zij reden alle vier meer dan 100 km/u, terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid betrof 116 km/u. De overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.
De plaatselijke politie zal, in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam (VHT), de controles op deze weg de komende tijd blijven herhalen. Dit om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het aantal ongelukken en de verkeersveiligheid op deze weg te kunnen verhogen.


2011031475

|     |Zutphen - Diefstal koper uit slooppand                    |

Vanuit een pand aan de Coehoornsingel in Zutphen dat momenteel gesloopt wordt, is in de nacht van maandag op dinsdag 8 maart voor honderden kilo's aan koper gestolen.


De diefstal werd de volgende ochtend ontdekt en gemeld. Men is het afgesloten terrein opgekomen door het hekwerk te forceren. Van verschillende plekken in het pand werd het koper weggenomen. Totaal gaat het om enkele honderden kilo's. De politie heeft de diefstal in onderzoek is op zoek naar tips en getuigen. Men kan hiervoor contact opnemen met de politie via 0900-8844.


2011030998 EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --