Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Toekomstvisie Stationskwartier Assen

De Zwarte Hond en Movares gaan een toekomstvisie voor het stationskwartier van Assen ontwikkelen. De bureaus hebben de opdracht verkregen via een tender, waarvoor vier partijen waren uitgenodigd. Dat maakte De Zwarte Hond woensdag bekend.

Het stationsgebied wordt aangepakt vanwege de verwachte groei van de Drentse hoofdstad. "Het stationsgebied is een knooppunt waarin auto's, ov-reizigers en langzaam verkeer samenkomen. Het gebied is zowel poort naar het centrum als naar het natuurgebied de Drentsche Aa. Middels open stedenbouw zullen we de opgave ontsluiten", aldus De Zwarte Hond.

"Met een optiematrix worden alle ruimtelijke kenmerken en kwaliteiten afgezet tegen alle mogelijke randvoorwaarden die van invloed zijn op het ontwikkelingsproces op korte en lange termijn."

"Door de optiematrix worden de belangen, eisen en wensen van alle stakeholders geïnventariseerd en geanalyseerd om vervolgens tot gedeelde ambities, interessante allianties en ruimtelijke oplossingen te komen voor het Assense stationskwartier."

De toekomstvisie wordt de komende maanden uitgewerkt.

info: architektenweb.nl