Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 09-03-2011

Man aangehouden na zwaaien met mes

BREDA: De politie hield woensdagnacht een 35-jarige man uit Rotterdam aan voor vernieling. Een bewoner van de Cypresstraat alarmeerde tegen 04.00 uur de politie, toen hij iemand hoorde schreeuwen op het balkon van zijn appartement. De onbekende op het balkon was via het balkon van de buren op zijn balkon gekomen.
De politie haalde via de woning van de melder de schreeuwende man van zijn balkon. De man leek erg bang en was mogelijk onder invloed van drugs.
Hij werd aangehouden. In de smalle keuken van de woning wist de man, die in eerste instantie erg rustig was, een mes te pakken te krijgen. Hij begon hier agressief mee te zwaaien en rende de woning uit. Op de galerij werd hem de pas afgesneden door een agent. Deze sommeerde hem zijn wapen te laten vallen, anders zou er pepperspray worden gebruikt. De man liet het mes vallen maar verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en wilde zijn handen niet tonen. Omdat hij mogelijk nog een wapen bij zich had is de man alsnog gepepperd. Hij werd aangehouden en ingesloten.
Van de eigenaar van het appartement is aangifte opgenomen van
vernieling van het mes en een deur. De verdachte is ingesloten.

Tweetal aangehouden met zak hennep

BREDA: Leden van het Joint Hitteam van de politie hielden dinsdag rond 21.45 uur een auto staande op de Rijksweg A16 ter hoogte van Hazeldonk. De agenten wilden het voertuig en de bestuurder controleren. Bij het aanspreken van de bestuurder rook men een henneplucht. Bij het doorzoeken van de auto werd in de kofferbak een zak met hennep gevonden. Deze is in beslag genomen. Volgens de bestuurder ging het om 900 gram.
De bestuurder en de bijrijdster zijn aangehouden. De 25-jarige man en 24-jarige vrouw uit Frankrijk zijn verhoord en woensdagochtend in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na poging tot verdrinking vriendin in badkuip

BREDA: Woensdagavond kreeg de meldkamer rond 20.50 uur melding van een bewoonster van een woning in het Ginneken. De vrouw vertelde dat haar vriend haar had proberen te verdrinken in bad. Ze was inmiddels uit de woning gevlucht en had onderkomen gezocht bij een bekende.
De 28-jarige vrouw verklaarde tegenover de agenten tijdens het doen van aangifte dat dit niet de eerste keer was dat de man haar mishandelde. Dinsdag zou het tweetal via de telefoon ruzie hebben gekregen over het drankgebruik van de man. De man was vervolgens boos naar de woning gekomen, waar de vrouw in bad lag. De man werd volgens de aangeefster razend en duwde haar meerdere malen onder water in de badkuip. Ze kon de stop uit het bad trekken waardoor ze weer lucht kreeg. Hierna bedreigde de man haar verbaal ernstig. De vrouw hield aan de
mishandeling en de strubbeling die hierop volgde pijn over aan meerdere ledematen.
De politie hield de 31-jarige man uit Breda even na middernacht aan in het centrum van Breda. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 09-03-2011 13:29 | © Regio Midden en West Brabant |