Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 9 maart

Alkmaar, 09-03-2011 o 14.00 uur

Gestolen motor terug

Zwaag, dinsdag 8 maart

Op dinsdagmiddag omstreeks 17.10 uur zag de politie op de Opgang in Zwaag een man op een crossmotor rijden. De motor had geen kentekenplaat en de bestuurder droeg geen helm. Toen de bestuurder de motoragent zag, ging hij er vandoor in de richting van het Keern. Hiervandaan reed hij de Schapenweide op en wilde hier het fietspad nemen. De motorrijder ging echter onderuit. Hij liet zijn motor achter en ging er zelf rennend vandoor. De verdachte wist te ontkomen doordat zijn motor de doorgang voor de motoragent blokkeerde.

Bij controle bleken de draden van het slot van de crossmotor te zijn doorverbonden. Het chassisnummer was weggehaald. De motor is door de politie meegenomen voor onderzoek. Mogelijk is deze van diefstal afkomstig.

Aanrijding met letsel

Den Helder, dinsdag 8 maart

Op dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur raakte een 22-jarige man uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de kruising Ravelijnweg-Schotenweg in zijn woonplaats. De man reed op een bromfiets over het fietspad en negeerde vermoedelijk een rood verkeerslicht.

Voor de bromfietser van rechts, kwam een 50-jarige man uit Den Helder aangereden in een personenauto. Omdat hij (vermoedelijk) groen licht had, reed hij door. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser door de auto werd geschept. Hij botste met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto en viel vervolgens op het wegdek. Gelukkig droeg de man een valhelm. Hij werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het Geminiziekenhuis.

Wervershoof, dinsdag 8 maart

Op dinsdagmiddag omstreeks 16.45 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Veenakkers Driehuizen in Wervershoof. Een 27-jarige man uit Twisk reed in een vrachtwagen over de Veenakkers en wilde de Driehuizen oversteken. Vanuit de richting Andijk kwam over de Driehuizen een 23-jarige man uit Hem in een bestelauto. De vrachtwagenchauffeur zag de bestelauto niet aankomen en de bestuurder van de bestelauto kon niet meer op tijd afremmen. Hij botste tegen de rechterzijkant van de vrachtwagen.

De bestuurder kwam in de bestelbus klem te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd vervolgens overgebracht naar het Westfries Gasthuis voor onderzoek.

Bromfietscontroles

Alkmaar, dinsdag 8 maart

Op dinsdag werd op drie plaatsen in Alkmaar een bromfietscontrole gehouden. Vanaf 14.00 uur werd gecontroleerd op de Westerweg. Daarna ging de controle naar de Kanaalkade om ten slotte s avonds te eindigen nabij het politiebureau aan het Mallegatsplein. In totaal kregen tien bestuurders een bekeuring omdat zij op een opgevoerde bromfiets reden. Hierbij werd van zes bestuurders het kentekenbewijs van de brom- of snorfiets ingenomen. Degenen die hun kentekenbewijs in moesten leveren, krijgen dit terug als hun brom- of snorfiets weer in de originele staat is teruggebracht. Hoogst gemeten snelheid voor een snorfiets was 64 km per uur. De snelste brommer reed 85 km per uur.

Hoorn-Zwaag, woensdag 9 maart

Op dinsdagavond omstreeks 20.00 uur kreeg een 16-jarige jongen uit Andijk een bekeuring omdat hij op een opgevoerde snorfiets reed op de Opgang in Zwaag. Het apparaat haalde een snelheid van 59 km per uur. De politie nam de snorfiets mee naar het bureau omdat de jongen geen kentekenbewijs kon tonen. Het kenteken wordt overigens ingenomen. De eigenaar kan het terugkrijgen als de snorfiets weer in originele staat is teruggebracht.

Op woensdagmorgen omstreeks 00.35 uur bekeurde de politie een 21-jarige man uit Den Haag op een bromfiets op de Zuiderkruisstraat in Hoorn. Hij haalde een snelheid van 78 km per uur. Ook hij moest zijn kentekenbewijs inleveren.

Heerhugowaard, dinsdag 8 maart

Op dinsdagavond omstreeks 21.40 uur zag de politie een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard op een bromfiets rijden op de Beukenlaan in zijn woonplaats. De bromfiets bleek bij controle op de rollentestbank een snelheid te halen van 80 km per uur. De jongen kreeg een bekeuring en moest zijn kentekenbewijs inleveren. Ook hij kan het terugkrijgen na aanpassing van zijn brommer.

Aanhouding in verband met diefstal koper

Den Oever, woensdag 9 maart

Op woensdagmorgen omstreeks 01.15 uur zag de politie twee mannen op een parkeerterrein staan aan de S.A. de Visserstraat in Den Oever. De mannen waren juist aan komen rijden en liepen achter geparkeerd staande autos langs. Een van hen had iets in zijn handen en zette dit neer op de grond. Nader onderzoek wees uit dat het om een tas met koperen pijpen ging. In de auto van de mannen lag een pijpensnijder. Ter plaatse kon een van de mannen, een 23-jarige inwoner van Wieringerwerf, worden aangehouden. De andere man, wiens identiteit bekend is, wist te ontkomen.

Bijna vierduizend stekken

Zwaag, dinsdag 8 maart

Op dinsdagmorgen omstreeks 09.30 uur was de politie in verband met een milieucontrole op het bedrijventerrein aan De Corantijn in Zwaag. Bij een bedrijf op het terrein stond een vuilcontainer waarin tien vuilniszakken lagen. In de zakken zaten bij elkaar bijna vierduizend hennepstekken. Onderzoek in het pand zelf leverde sporen op van eerdere hennepkweek. Er werden geen planten aangetroffen, maar wel restanten van een kwekerij (lamparmaturen, filters). De elektriciteitsmeter bleek aangepast te zijn. De zekeringen waren vervangen door zwaardere exemplaren. Dit kon een gevaarlijke situatie opleveren bij de inrichting van een kwekerij, omdat de bedrading in het pand niet berekend was op de stroom die door deze zware zekeringen kan lopen. Dit kan oververhitting, kortsluiting en brand tot gevolg hebben.

Twee mannen uit Heiloo (33 en 62 jaar oud), die in het pand aanwezig waren, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Politie zoekt getuige van beroving

Den Helder, dinsdag 8 maart

Op dinsdagmiddag omstreeks 13.50 uur stapte een 17-jarige jongen uit Den Helder uit de trein bij het station Zuid aan de Waterkeringweg in Den Helder. Op het moment dat hij op het perron stapte probeerde een man een computertas met laptop uit zijn handen te trekken. Dit ging zo hard, dat het slachtoffer op de grond viel en de computertas los liet. De verdachte ging er tussen de reizigers vandoor en kon niet meer worden achterhaald. Het slachtoffer liep schaafwonden op.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze straatroof. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder op telen. 0900-8844 (lokaal tarief).