ROC Friese Poort

ROC Friese Poort beste ROC in Noord-Nederland

09 maart 2011

Het kiezen van de juiste opleiding is lastig, maar belangrijk. Bij een juiste keuze is het niet nodig te switchen of te stoppen met de opleiding. Iets wat de cijfers voortijdig schoolverlaten ten goede komt. Informatie over de opleiding en school is hierbij zeer belangrijk. De Keuzegids mbo 2011, welke woensdag 9 maart wordt gepresenteerd, biedt een compleet overzicht van alle ROC's en opleidingen. ROC Friese Poort staat op de vijfde plaats in de lijst van de 39 beste ROC's in Nederland en is de beste in Noord-Nederland.

Scores
De keuzegids heeft zich voornamelijk gericht op mbo-opleidingen op niveau 3 en 4. ROC Friese Poort scoort op alle opleidingen voldoende tot prima. Gekeken wordt onder andere naar: docenten en lessen, begeleiding, uitval in het eerste jaar, goede toetsing, stages, organisatie van de school en het aantal leerlingen dat binnen vier jaar een diploma behaalt. Als bronmateriaal zijn gegevens van het Ministerie van Onderwijs, Onderwijsinspectie en JOB-Monitor 2010 gebruikt. JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs (JOB) onderzoekt met de JOB-Monitor wat mbo-leerlingen vinden van hun onderwijs.

Beste van Noord-Nederland
In het landelijke overzicht van beste ROC's staat ROC Friese Poort op de vijfde plaats van de 39 ROC's. Deze totaalscore is het gemiddelde van alle oordelen per opleiding. De ROC's op de eerste en tweede plaats zijn kleine, sterk levensbeschouwelijk gebonden ROC's. ROC Friese Poort is het eerste grote ROC en het eerste ROC in het noorden, dat in de lijst voorkomt.