Politie Rotterdam Rijnmond

Verdachten winkeldiefstal aangehouden door ANPR

Datum publicatie: 09-03-2011 13:20

ROTTERDAM - Politieagenten konden dinsdag twee verdachten van winkeldiefstal aanhouden na een 'hit'van het ANPR-systeem.

Winkeldiefstal
Rond 14.50 uur kreeg de politie een melding van winkeldiefstal bij een winkel aan de Binnenban in Hoogvliet. De melder zag de verdachten in een personenauto wegrijden. De man gaf het kenteken door aan de politie.

Aanhouding
Het kenteken werd ingevoerd in het ANPR-systeem. 's-Avonds volgde een hit, waardoor het voertuig korte tijd kon worden gelokaliseerd op het Kleinpolderplein. Agenten van de Verkeerspolitie hielden het voertuig staande op de Schieveensedijk in Rotterdam. Beide inzittenden zijn aangehouden. In het voertuig zijn goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachten, twee 22-jarige Amsterdammers, zijn overgebracht naar Bureau Zuidplein en in verzekering gesteld.

ANPR-systeem
Het Automatische kentekenplaatherkenningssysteem leest kenteken van alle langsrijdende motorvoertuigen. Aan het systeem is een database gekoppeld met alle gezochte kentekencombinaties. Bij een 'hit' wordt de politie gealarmeerd.