Gemeente Aalburg


Nieuws

Lijnrijders uit Aalburg maken een vuist!

lijnrijders

Afgelopen week was er in 't Zwaantje in Genderen een bijeenkomst, georganiseerd door de VGB (Vereniging van Groothandelaren en Bloemkwekerijprodukten) en de SLB (Samenwerkende Lijnrijders Bedrijven).

Deze organisaties zitten m.n. in het Westland (Rijnsburg en Naaldwijk). In die regio zit een groot aantal zgn. lijnrijders maar ook in onze regio is er een groot aantal te vinden en met name in onze gemeente Aalburg. Wij profileren ons niet voor niets als de groene gemeente die zich sterk maakt voor bloemen en planten.

Wat is eigenlijk een lijnrijder. De kortste samenvatting die ik hoorde: "Een vertegenwoordiger in planten of bloemen met een vrachtwagen".Hard werkende mensen die niet op een uur meer of minder kijken. Mannen (want het is veelal een mannenwereld) met een eigenzinnig karakter die "voor hun eige werken" hoog in het vaandel hebben staan. Een groepje van 15 noeste ondernemers had zich in Genderen verzameld. Een begin, want als je gewend bent om je eigen boontjes te doppen ga je niet zo maar naar een vergadering op zaterdagochtend.

Eigen boontjes doppen maar toch de samenwerking aangaan. Ja, want de wereld om je heen verandert. De veilingen behandelen je als voetveeg, jonge mensen zijn niet meer warm te krijgen. Een vuist maken is het antwoord, gegroepeerd aan het werk. Je inzetten voor de gezamenlijke belangen ondanks dat je ook elkaars concurrenten bent. Hoe kan het ROC in onze regio zich inzetten voor de toekomst van deze branche ? Hoe kunnen de belangen richting de veilingen zo goed mogelijk gewaarborgd worden ? Hoe kun je een blok vormen naar toeleveranciers en daardoor een optimale prijs/kwaliteit bewerkstelligen ?

Teus Schreuders uit Wijk en Aalburg gaat zich vanuit onze regio inzetten in de Commissie van de Handel in Naaldwijk om dit soort vragen aan de kaak te stellen.
Een goed initiatief wat ik graag wil ondersteunen, in het belang van de groep ondernemers uit Aalburg, in het belang van de toekomst van deze noeste werkers.
Op zaterdag 25 juni a.s. zijn beide belangengroeperingen te gast in ons gemeentehuis en kunnen de eerste resultaten besproken worden.

Hartelijke groet,
de burgemeester van Aalburg
A.M.T. (Fons) Naterop