Belgische Federale Overheid



Ambacht in de kijker: inschrijven voor de wedstrijd

Datum: 09 maart 2011

De nationale wedstrijd 'Ambacht in de kijker' heeft als doel de ambachtsnijverheid te promoten bij het grote publiek en jongeren warm te maken voor de ambachtssector. De wedstrijd onderscheidt tien ambachtslieden die het best hun sector vertegenwoordigen op gebied van kwaliteit en originaliteit van het product, het afgelegde parcours, management en marketing.

Dit jaar worden er naast de traditionele prijzen van de jury twee nieuwe prijzen uitgereikt. De prijs van het publiek (een draagbare computer ter waarde van 1 000 euro) zal worden toegekend aan de ambachtsman of -vrouw die bij het grote publiek het meest geliefd is. Dat publiek kan stemmen op Facebook en op de website www.ambachtindekijker.com. De exportprijs, in samenwerking met FIT, Brussels Export en AWEX, zal in elk gewest een project belonen of aanmoedigen dat in het buitenland werd gevoerd of nog moet worden geconcretiseerd.

Alle deelnemende ambachtslui worden vermeld op de website van de wedstrijd. Het werk van de tien winnaars krijgt zowel nationale als lokale aandacht.

Inschrijven voor de wedstrijd kan nog tot 15 maart 2011.

Meer informatie op de website van Ambacht in de kijker.