Partij voor de Dieren


VVD Flevoland jaagt op zetel van Partij voor de Dieren en ChristenUnie

Repliek tegen verzoek van VVD om hertelling van de stemmen

09-03-2011

Lelystad, 9 maart 2011 - Vrijdag 4 maart maakte het hoofdstembureau in Lelystad de definitieve uitslag bekend van de Provinciale Staten in Flevoland. Hierbij bleek de Partij voor de Dieren in Flevoland bij de verdeling van de 6 restzetels toch aanspraak te kunnen maken op een zetel. Deze restzetel was in eerste instantie naar de VVD gegaan. De VVD heeft daarop een hertelling aangevraagd. De Provinciale Staten van Flevoland in oude samenstelling zullen donderdag 10 maart besluiten of deze hertelling er zal komen.

Op de zitting op het hoofdstembureau bleek dat de Partij voor de Dieren de 5e restzetel toegedeeld had gekregen. De ChristenUnie schoof op van de 5e restzetel naar de 6e en de VVD had geen recht op een tweede restzetel.

De Partij voor de Dieren is van mening dat VVD onjuiste argumenten heeft voor een hertelling en vindt dat een besluit voor hertelling niet door politieke partijen gemaakt moet worden, maar door het onafhankelijke hoofdstembureau. De Partij voor de Dieren heeft een Repliek ingediend tegen het bezwaarschrift van de VVD.