Gemeente Bernheze


Pronkzittingen in Bernheze

Veel mensen gaan er vanuit dat je als geboren en getogen Brabander wel een carnavalsliefhebber zult zijn. Ik heb natuurlijk in het verleden wel carnaval gevierd, maar het carnaval vieren is me niet met de paplepel ingegoten. De oorzaak daarvan zal wel liggen in het feit, dat mijn ouders van boven de rivieren komen waar carnaval nauwelijks gevierd wordt.
Zelf heb ik ook vele jaren in het noorden van het land gewoond en daardoor is dat carnavalsgevoel nog meer weggeëbd. Nu ben ik de afgelopen weken naar de vier pronkzittingen geweest in Heesch, Vorstenbosch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther. Het enthousiasme, de gezelligheid de leuke stukjes en de tonproaters zorgden in alle vier de pronkzittingen voor een avondje lachen en plezier maken. Ook de muziekkorpsen en het dansen en zingen van diverse groepen maakten de avonden compleet. Een stukje cultuur. Ik heb er in ieder geval van genoten. Als je dan ook nog bedenkt hoeveel vrijwilligers zich hiervoor inzetten en er ook plezier aan beleven voor zichzelf maar ook voor anderen, dan denk ik CHAPEAU. Het is een bewijs dat onze dorpen ook een zekere eigenheid hebben en dat ook prima kunnen vertalen en koesteren.
We zijn een in verscheidenheid en wat ons bindt is het grote aantal vrijwilligers, die er in alle dorpen voor zorgen dat Carnaval op een prachtige manier gevierd wordt.
Volgend jaar ga ik weer naar de pronkzittingen en laat ik me weer aangenaam verrassen.

Rein van Moorselaar
Wethouder

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35