Gemeente Heemskerk


woensdag, 09 maart 2011

Centrum voor Jeugd en Gezin geopend

Op woensdag 9 maart 2011 opende wethouder Haydar Erol het eerste inlooppunt van het Centrum voor Jeugd en Gezin IJmond (CJG) in Beverwijk. Dit is de plek waar ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en professionals terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien.

Naast de opening van het CJG is ook de regionale CJG-website www.cjgijmond.nl gelanceerd en het regionale telefoonnummer bekend gemaakt. De website geeft informatie over allerlei zaken die te maken hebben met opvoeden zoals bijvoorbeeld pesten, zakgeld, drugs of luisteren. Ook kan de bezoeker vragen stellen aan professionals.

De gemeente Beverwijk heeft het inlooppunt ondergebracht bij de publieksbalie. De medewerkers spelen de vragen door naar de Jeugdgezondheidszorg of het maatschappelijk werk. In Heemskerk, Velsen en Uitgeest worden binnenkort ook inlooppunten geopend. Het inlooppunt van Beverwijk is het eerste in de regio. Het is een belangrijke stap om het CJG bereikbaar en herkenbaar te maken voor inwoners.

In december 2010 sloten de vier gemeenten en de partners in de jeugdgezondheidszorg, de hulpverlening, de kindercentra, welzijnsorganisaties en het onderwijs een convenant, waarin afspraken zijn gemaakt over samenwerking en afstemming. Deze afspraken worden de komende tijd verder uitgewerkt.

---