Gemeente Dongen

500ste aanmelder voor Inwonerpanel

Publicatiedatum: 9-3-2011

Onder de inwoners van Dongen die benaderd worden om mee te doen aan het Inwonerpanel, is een groot animo. Afgelopen maandag ontving de heer Harry Damen een bos bloemen en een VVV-check uit handen van wethouder Bas Evegaars van Inwonerparticipatie. Hij is de 500ste inwoner die deelneemt aan het panel.

Harry Damen is de 500ste aanmelder voor het Inwonerpanel Dongen. Wethouder Bas Evegaars verraste hem Carnavalsmaandag namens het college met een bloemetje en een VVV-cheque.

Het Inwonerpanel Dongen is een nieuw initiatief van de gemeente Dongen samen met GfK Panel Services Benelux, een onafhankelijk bureau voor markt- en beleidsonderzoek met landelijke allure. Wethouder Evegaars: Het initiatief appelleert aan de behoefte van gemeenten om meer in contact te komen met hun inwoners zodat ze nog beter weten wat er speelt en hoe hun inwoners over bepaalde onderwerpen denken. Enkele andere gemeenten hebben al belangstelling getoond bij GfK om ook voor hun gemeente zon Inwonerpanel op te starten. Waar een kleine gemeente groot in kan zijn!

Echte Dongenaar
Harry Damen vertelt: Ik woon al ruim 30 jaar met mijn gezin in Dongen. Waar in het begin vooral mijn vrouw precies wist wat er speelde in onze gemeente, heb ik een inhaalslag gemaakt. Dankzij veel sociale contacten ben ook ik nu goed op de hoogte van de ins en outs en voel ik me betrokken bij themas die hier spelen. Toen ik benaderd werd voor het Inwonerpanel, heb ik me dan ook graag aangemeld. Het is een goede manier van de gemeente om de mening van haar inwoners over een bepaald onderwerp te peilen.

Doe mee!
Wethouder Bas Evegaars: Als gemeente willen we graag onze inwoners betrekken bij de voorbereiding, realisatie en uitvoering van beleid. Het inwonerpanel is een nieuw initiatief en goed voorbeeld van deze zogenaamde inwonerparticipatie. Het doet me dan ook deugd te zien dat veel mensen hun betrokkenheid tonen en de enquête invullen, van 18-jarigen tot senioren. We willen ook met opzet mensen van alle leeftijden hiervoor benaderen. Dit gebeurt via een anonieme selectie op basis van professionele criteria. Op die manier is het onderzoek objectief en representatief. Voor ons als college zijn de reacties van de inwoners een goede manier om te weten wat er leeft in Dongen. Die reacties nemen wij mee bij het richting geven aan toekomstig beleid. Het loont dus om mee te werken en veel mensen hebben dat opgepikt: een goede zaak! Ik verheug me erop om binnenkort op bezoek te gaan bij de 750ste inwoner die meedoet!

Resultaten eerste enquête inwonerpanel Dongen
Het gaat hard: bij het ter perse gaan van deze Inwonerskrant bleek dat al bijna 600 inwoners zich hebben aangemeld voor het eerste Inwonerpanel Dongen. Het panel vormt een goede afspiegeling van de bevolking van de gemeente.

De eerste enquête van het Inwonerpanel gaat over het Takendebat dat de komende tijd gevoerd gaat worden in de gemeente Dongen. Op 24 maart presenteert onderzoeksbureau GfK de resultaten aan de gemeenteraad. Deze avond is openbaar. Het aanvangstijdstip wordt bekend gemaakt via deze website. U bent van harte welkom.