Gemeente Dongen

Handhavingsactie huisvuil

Publicatiedatum: 9-3-2011

De gemeente Dongen is al enige tijd bezig met controleren op het te vroeg aanbieden van huisvuilzakken en gft-containers. Reden hiervoor waren de aanhoudende klachten van bewoners over overlast. Denk hierbij aan zwerfvuil door kapotte zakken, stank in de zomer en het onnodig lang bezet houden van clusterplaatsen die in de parkeervakken liggen. Het controleren heeft effect: we gaan vooruit. Toch zijn we er nog niet...

In november 2010 hield gemeente een handhavingsactie. Daarbij werden 461 huisvuilzakken opgehaald en gecontroleerd. Tijdens de laatste actie in week 5 en 6 van dit jaar werden er maar 274 zakken opgeladen. In deze zakken treffen onze medewerkers soms de raarste dingen aan zoals glas, dode katten, een nog ingepakt kerstpakket en een koopcontract van een woning. In totaal zijn er ondertussen bijna 80 bekeuringen uitgeschreven voor het veel te vroeg aanbieden van het huisvuil.

Ook controle gft-containers
Let op: de controle geldt niet alleen voor huisvuilzakken, maar óók voor gft-containers! Bakken die al vroeg buiten staan, leveren eveneens overlast op. Ook willen bakken na lediging nog wel eens lang buiten staan. Bij harde wind waaien deze regelmatig om, waardoor ze soms half op straat komen te liggen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Wij vragen u dus ook om uw bak zo snel mogelijk na lediging binnen te halen.

Steekproeven
De gemeente blijft de komende tijd steekproefsgewijs controleren op het te vroeg aanbieden van huisvuil en GFT-containers. Bespaar uzelf dus een hoop geld en biedt uw vuil aan volgens de regels. U vindt deze op uw afvalkalender. Of kijk bij Wonen en leven - Milieu - Afval.