Schrijvers bepalen eigen succes met mijnbestseller.nl

Persbericht van Mijnbestseller.nl

Uniek platform voor het professioneel en kosteloos publiceren van je boek
Mijnbestseller.nl, een nieuw online self publishing concept, stelt vanaf nu elke schrijver in staat zijn eigen boek te publiceren en te promoten. Het kan kosteloos en kan de auteur ongekend hoge royalties opleveren.
"De boekenwereld staat aan de vooravond van een geweldige revolutie, die te vergelijken is met dat wat de muziekwereld is overkomen", stelt Peter Paul van Bekkum, oprichter van mijnbestseller.nl en onder andere oud-directeur van het Eindhovens Dagblad. "Printing on demand maakt het mogelijk dat iedereen een boek kan publiceren, zoekmachines en social media marketing zorgen ervoor dat je boek gevonden èn verkocht wordt", aldus Van Bekkum.

Publiceren van je boek
Mijnbestseller.nl ondersteunt de schrijver volledig bij het publiceren van zijn boek. "Alles wat nodig is om je boek te publiceren verzorgen wij", stelt Robert Bosma, mede-oprichter en onder andere oud-manager online-strategie van Wegener . "Denk hierbij aan het reviewen van het script, de opmaak, isbn, de benodigde publicatiegegevens, de coveropmaak, etc", aldus Bosma. Het is uiterst gemakkelijk in gebruik: wanneer bijvoorbeeld het script al klaar is, is het boek binnen één uur te publiceren. Mijnbesteller.nl is een zogenaamd 'open platform', waarbij de schrijver niet is gebonden aan contracten. Een e-boek behoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden.

Mijnbestseller.nl kent daarnaast een hoog percentage aan royalties toe aan de schrijver die zelf zijn prijs, en dus zijn marge, bepaalt. Deze royalties variëren tussen 25 - 60 % van de bruto verkoopprijs. "Bij het traditionele uitgeefmodel gaan de marges voornamelijk naar de verkoopkanalen en de uitgevers en gaat slechts 7 - 12 % naar de schrijvers. Dit model wankelt", aldus Van Bekkum.

Promoten en verkopen van je boek
Mijnbestseller.nl biedt de schrijver een scala aan promotie- en verkoopmogelijkheden, van hypermoderne tot traditionele. Zo krijgen schrijvers standaard een webpagina, widgets ten behoeve van social media platforms zoals Facebook, LinkedIn en Hyves, kunnen ze tweets uit laten gaan en wordt binnenkort een affiliate verkoopmodule operationeel. Ook aan de meer traditionele marketing is gedacht, zoals persberichten, persoonlijke visitekaartjes, flyers en verkoop via bestaande verkoopkanalen zoals Bol.com en alle fysieke boekhandels. Nieuwe marketing mogelijkheden zijn continu in ontwikkeling.

Voor iedere schrijver
Mijnbestseller.nl is geschikt voor iedere schrijver. Het wil alle schrijvers in staat stellen hun verhaal te vertellen: van thriller tot roman, van gedichtenbundel tot chicklit. Voor gearriveerde schrijvers zijn de hoge royalties aantrekkelijk, voor de grote groep amateurschrijvers tellen het gemak, de snelheid en het feit dat het kosteloos is.

*

Links:
http://www.mijnbestseller.nl
Organisatie info:

Mijnbestseller.nl

Contact mijnbestseller.nl
Zalmstraat 1, 3016 DS Rotterdam
Peter Paul van Bekkum, tel: 0654983921
Email: info@mijnbestseller.nl
www.mijnbestseller.nl