SNS Reaal Groep

]

SNS REAAL publiceert financieel jaarverslag en jaarverslag verantwoord ondernemen 2010

woensdag 9 maart 2011

Vandaag publiceert SNS REAAL het financiële jaarverslag en het jaarverslag verantwoord ondernemen over 2010. Het financiële jaarverslag wordt begeleid door een video waarin in minder dan drie minuten het verslag eenvoudig en toegankelijk wordt toegelicht. Het is de eerste keer dat SNS REAAL alleen een digitale versie van het jaarverslag publiceert. Er kunnen ook geen gedrukte exemplaren worden besteld. Het jaarverslag verantwoord ondernemen verscheen altijd al in een digitale versie. Beide verslagen staan op www.snsreaaljaarverslag.nl/2010 en www.snsreaalvoverslag2010.nl.

Het jaarverslag 2010 is opgebouwd rondom het thema 'Eenvoud is mensenwerk'. Het jaarverslag sluit hiermee aan op de missie van SNS REAAL: 'Eenvoud in geldzaken'. Zo gaan twaalf medewerkers in testimonials in op hoe zij invulling geven aan deze missie, wat de klant hier van merkt en welke voortgang zij in 2010 hier in hebben geboekt. Ook in de wijze waarop het jaarverslag 2010 is vormgegeven is de missie van SNS REAAL terug te zien. Begrippen en afkortingen worden toegelicht als de lezer er met zijn muis overheen beweegt. Daarnaast is de opbouw van het jaarverslag ook zo toegankelijk mogelijk gemaakt.

Over het Verantwoord ondernemen verslag
In het Verantwoord ondernemen verslag wordt onder meer ingegaan op de activiteiten die SNS REAAL in 2010 heeft ontplooid op het gebied van verantwoord besturen, verantwoord gedrag en verantwoorde bedrijfsvoering. Belangrijke mijlpalen in dat kader zijn onder meer het vertalen van het duurzame beloningsbeleid naar alle managementlagen binnen SNS REAAL en het verder aanscherpen en uitrollen van duurzaamheidscriteria voor het beleggingsbeleid en kredietbeleid binnen de gehele groep. Daarnaast is ruim aandacht besteed aan de vertaling van de kernwaarde GEEF! naar alle activiteiten binnen SNS REAAL.

Video SNS REAAL jaarverslag 2010
In het jaarverslag geeft CEO Ronald Latenstein in een aantal filmpjes een toelichting op de ontwikkelingen in 2010. SNS REAAL heeft daarnaast speciaal een filmpje gemaakt waarin binnen drie minuten op eenvoudige en toegankelijke wijze de inhoud van het jaarverslag wordt behandeld. Een en ander is te zien op www.snsreaal.nl en via het YouTube kanaal van SNS REAAL: www.youtube.nl/snsreaal.

Jaarverslag SNS REAAL 2010 (pdf)