Dienstenbond CNV

Nieuws


8 maart 2011

PRINCIPEAKKOORD CAO RABO VASTGOEDGROEP

Op donderdag 3 maart jl. heeft CNV Dienstenbond een principe akkoord bereikt met uw werkgever over de vernieuwing van de cao Rabo Vastgoedgroep.

Goed overleg
Na een gedegen voorbereiding, op vooral ingewikkelde onderwerpen als de variabele beloning en ATV, konden we goed geïnformeerd aan het cao overleg beginnen. We hadden een dag en een avond gepland zodat we ruim de tijd hadden om alle onderwerpen uitvoerig te behandelen. Gaandeweg de dag, bleek dat we bij veel punten op 1 lijn konden komen met de werkgever, hetgeen uiteindelijk nog diezelfde avond in een principe akkoord heeft geresulteerd. Wij zijn daar blij mee, want niet alleen weten de medewerkers van Rabo Vastgoedgroep tijdig wat hun nieuwe cao gaat inhouden. Ook hebben wij, ondanks de toch nog wat moeilijke positie van uw werkgever door de financiële crisis, goede afspraken kunnen maken. Zo hebben we een duidelijk systeem voor de variabele beloning kunnen afspreken, stevige afspraken over flexibel werken en een nette loonsverhoging.
Onderstaand treft u een uitleg van de belangrijkste afspraken aan.

Gemaakte afspraken
Looptijd: De cao kent een relatief lange looptijd van 18 maanden. Dit betekent dat de nieuwe cao in gaat op 1 april 2011 en loopt tot 1 oktober 2012.

Loonstijging: Cao partijen hebben een loonstijging van 1,5% per 1 juni
2011 afgesproken. Daarnaast is er nog een loonstijging van 1% per 1 januari 2012 die samenhangt met het inbrengen van de ATV dagen in het keuze budget.

Variabel loon: Samen met uw werkgever hebben we een oplossing bedacht voor de huidige situatie, dat het resultaat op eigen vermogen van Rabo Vastgoedgroep onder de 12,5% ligt. Als dit het geval is dan hoeft uw werkgever eigenlijk geen variabele beloning uit te keren. Nu heeft Rabo Vastgoed dit de afgelopen jaren wel, discretionair, dus onverplicht gedaan. Vakbonden wilden echter graag vastleggen wanneer nu wel en geen aanspraak gemaakt kan worden op een variabele beloning. Dat is nu gelukt. Samen met de werkgroep variabele beloning is een systeem uitgedacht dat recht doet aan de individuele inspanning van de medewerker, maar ook aan het divisie resultaat en de winst van het gehele bedrijf. Met dit systeem is nu dus voor iedereen duidelijk op welke variabele beloning recht bestaat. Het systeem biedt eigenlijk een bodem en dus zekerheid voor de medewerkers als de norm uit de cao voor de "gewone" variabele beloning niet gehaald wordt. In onze ogen is dit echt een winstpunt voor de medewerkers. Zeker omdat we er ook in geslaagd zijn om vast te houden aan de normen uit de cao. Uw werkgever wilde graag het percentage voor een "goed"beoordeling omlaag brengen van 14% naar 12% in deze nieuwe afspraak. Dat hebben wij gelukkig weten tegen te houden, zodat de percentages uit de cao ongewijzigd blijven. Wel zal er een studiegroep van werkgever, bonden en de ondernemingsraad aan het werk gaan om het bestaande beoordelingssysteem eens kritisch onder de loep te nemen.

ATV dagen onderbrengen in het keuze budget: Anders dan u nu gewend bent, kunt u vanaf 2012 ATV en extra vakantiedagen kopen in plaats van verkopen. U krijgt de waarde van deze 13 ATV dagen en 5 vakantiedagen in uw keuzebudget gestort en desgewenst kunt u kiezen om voor dit bedrag vrije dagen te kopen. Het is dus een omkering van het huidige systeem met de achterliggende gedachte dat het de medewerkers meer keuzevrijheid geeft. Ook voor de werkgever zitten er voordelen aan, zoals het voorkomen van vakantiestuwmeren bij medewerkers. Tegelijkertijd poetsen we met het inbrengen van ATV dagen in het keuzebudget een ongelijkheid in de waardering van ATV dagen weg. Nu is het zo dat de verkoop van ATV dagen financieel gunstiger is dan het opnemen van ATV dagen. Door een compensatie van 0,97% extra in het keuzebudget en een loonstijging van 1% per 1 januari 2012 wordt deze ongelijkheid opgeheven en krijgt dus iedereen ongeacht verkopen of opnemen dezelfde waarde voor een ATV-dag.

Flexibel werken: Een belangrijk onderwerp voor de medewerkers, waar we ook hard op in hebben gezet, is flexibel werken. In onze ogen kan en moet er op korte termijn echt iets op dit punt gaan verbeteren bij Rabo Vastgoedgroep. Uw werkgever heeft dit gelukkig ook erkend en gaat een plan van aanpak opstellen. Vakbonden zullen hier vinger aan de pols houden, want wij willen heel graag in 2012 de eerste resultaten zien. Denk aan goede computerfaciliteiten maar ook aan meer mogelijkheden voor medewerkers om hun eigen tijd in te delen. In onze ogen zijn de medewerkers van Rabo Vastgoedgroep hier meer dan klaar voor en is het noodzaak om het management hier ook van te doordringen. Werk aan de winkel dus!

Bijlage
In bijgaande bijlage kunt u alle gemaakte afspraken terug vinden. Daarin staan de gemaakte afspraken ook nader uitgelegd. U kunt de tekst van het principe akkoord tevens downloaden op de Rabo-pagina van onze website www.cnvdienstenbond.nl.

Vragen
Uw werkgever zal de komende periode de cao afspraken ook nog nader toelichten aan de hand van concrete voorbeelden. Ook zal er een nieuw caoboekje gemaakt worden. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met ons als u vragen heeft via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl.

Stemmen
Wij gaan er vanuit dat wij met dit principe akkoord uw belangen op een juiste en gedegen wijze hebben behartigd en dat dit ook recht doet aan de situatie waarin Rabo Vastgoedgroep zich op dit moment bevindt. Wij leggen dit principe akkoord dan ook met een positief stemadvies aan u voor en verzoeken u om vóór 21 maart 2011 uw stem via bijgaand stemformulier of via een email aan s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl uit te brengen.

Leden en kaderleden
CNV Dienstenbond is natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe leden. Vindt u de positie van de medewerkers bij Rabo Vastgoedgroep belangrijk en bent u geïnteresseerd in uw arbeidsvoorwaarden. Wordt dan lid van CNV Dienstenbond.

Bent u al lid maar lijkt het u leuk om wat actiever bij bijvoorbeeld de cao onderhandelingen betrokken te zijn, dan bent u misschien wel ons nieuwe kaderlid. Kaderleden zijn de ogen en oren in het bedrijf van de bestuurder.
Er is nog geen bedrijfsledengroep binnen uw bedrijf, maar CNV Dienstenbond zou er graag een willen oprichten, samen met haar leden. Lijkt het u leuk om dit op te zetten? Laat het mij dan weten, ik vertel u er graag meer over.

Contact
Zodra er over een van de genoemde onderwerpen nieuws te melden is dan hoort u dit natuurlijk van ons. Aarzel niet om bij vragen en/of opmerkingen contact op te nemen met Sandra Hendriks. U kunt mij bereiken per email: s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch:
023- 5670685.