Ingezonden persbericht


9 maart 2011

Persbericht

Corporaties blijven bouwen
PROVADA-primeur: Corporaties trekken samen op

Het corporatieplein is een primeur voor de vastgoedbeurs PROVADA 2011. Vier grootstedelijke woningcorporaties presenteren hun visie op ontwikkeling van woningen en wijken. Samen hebben zij plannen voor in totaal 18.000 nieuwbouwwoningen in de komende vijf jaar. Op het plein kunnen bezoekers zich verdiepen in maatschappelijk relevante vastgoedthema's met workshops, lezingen en bijeenkomsten.

De woningcorporaties Com·wonen, de Alliantie, Eigen Haard en Portaal presenteren zich dit jaar gezamenlijk op het corporatieplein. Het regionale zwaartepunt van elke woningcorporatie verschilt. Maar in de opvattingen over woningbouw en vastgoedontwikkeling zijn er ook overeenkomsten. Bijvoorbeeld over het opdrachtgeverschap van corporaties, het terugdringen van faalkosten, duurzaamheid, proces- en keteninnovatie.

18.000 woningen in vijf jaar
De vier woningcorporaties bouwen ondanks de woningcrisis nog steeds veel woningen voor de koop- en huurmarkt. Door die mix van sociale en vrije sector huur en koop, spelen ze flexibel op de markt in. Dit jaar leveren de vier corporaties circa 3.500 woningen op. De komende vijf jaar gaat het voor deze vier corporaties om circa 18.000 woningen.

Bouwen aan de stad
Bij de vier deelnemende corporaties staat de binnenstedelijke ontwikkeling en de stadsvernieuwing centraal. Of het nu gaat om het particuliere opdrachtgeverschap in Nieuw Leyden, de Landbouwbuurt in Rotterdam-Zuid, Amersfoort Vernieuwt of de Kolenkitbuurt in Amsterdam, in alle gebieden werken corporaties aan de verbetering van het woon- en leefklimaat. Nieuwbouw gaat daarbij hand in hand met de ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed, renovaties en het stimuleren van de economie.

Pionierswerk, kennisdelen en het corporatiedebat
Naast een overzicht van toonaangevende nieuwbouwprojecten laten de woningcorporaties ook hun pionierswerk zien op het terrein van ketenintegratie, duurzaamheid en nieuwe woonvormen. De corporaties delen graag hun ervaringen en kennis. Ten slotte vindt op het plein het jaarlijkse corporatiedebat plaats.

De PROVADA vindt plaats van 7-9 juni 2011 in de RAI in Amsterdam.



Ingezonden persbericht