Technologische vernieuwing verlaagt ziekteverzuim


Achter de PC werken aan herstel

Leiden, 20110309 -- Op 14 Maart opent Xynthesis zijn virtuele deuren van een online training en coaching site. Een site als hulpmiddel om ziekteperiode te verkorten. Uit cijfers van het UWV blijkt dat circa 50% van het ziekteverzuim bestaat uit psychische klachten zoals stress, piekeren, onzekerheid, depressie of angsten. Personen met deze klachten hoeven de deur niet uit en kunnen direct thuis achter de PC aan herstel werken.

Als iemand een arm breekt is er direct hulp. Na enkele uren is het gips al droog. In tegenstelling tot mensen die psychisch hulp nodig hebben. Zij worden vaak aan hun lot overgelaten. Dikwijls onder het mom van laat hem of haar maar even tot rust komen. Juist in de beginfase van de ziekte is veel winst te halen. De online trainingen en coaching van Xynthesis speelt hierop in.

Jos Maas oprichter van Xynthesis werkt inmiddels 26 jaren in de arbeidsmobiliteit en vitaliteit. Hij doet dit nu met 36 ervaren coaches die een werkomgeving van binnen en buiten kennen. De mensen van Xynthesis coachen mensen die dreigen of ziek geworden zijn in hun herstel en/of waar nodig naar en andere werkplek.

Door de combinatie online, training en coaching krijgt men het beste van deze werelden. Het werkt verrassend en inspirerend. 8 weken lang dagelijks met uw thema bezig zijn.

In het trainingsdeel ontvangt u wekelijks twee/drie e-mails met daarin een opdracht – online ondersteund met films, wetenschappelijke achtergrondinformatie en inspirerende overwegingen. Daarnaast ontvangt u sms’jes met verrassende oefeningen.

In het coachingsdeel van het programma maakt u een extra slag en gaat u met uw coach in op uw eigen proces, uw persoonlijke problematiek en vragen. U krijgt individuele aandacht voor wat specifiek voor u geldt en voor wat er in uw situatie speelt.

Uit onderzoek blijkt dat het effect van training en coaching het grootst is als men daar dagelijks mee bezig is. Het is bekend dat de effecten van enkele trainingsdagen na 3 weken nog slechts voor circa 5% aanwezig zijn. Online programma’s zijn om die reden bij ons 8 weken waarin dagelijks getraind en op maat gecoacht wordt. De gewenste verandering kan zo als het ware beter inslijten en tot uw dagelijks patroon gaan behoren. Hierdoor bereikt u uiteindelijk het beste uw doel.