Solazyme en Dow gaan samen voor de ontwikkeling van micro-algen derivaatoliën voor gebruik in biogebaseerde di-electrische isolatievloeistoffen

SOUTH SAN FRANCISCO, Calif.--(BUSINESS WIRE)-- 20110309 --

Solazyme, Inc., een toonaangevend bedrijf in vernieuwbare oliën en bioproducten, kondigde vandaag aan dat het met The Dow Chemical Company (NYSE: DOW) een gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst(JDA) en een intentieverklaring (LOI) heeft ondertekend ter bevordering van de ontwikkeling van Solazyme's algen-oliën. Deze worden gebruikt in biogebaseerde di-electrische isolatievloeistoffen van de volgende generatie die de kern vormen voor omzetters en andere electrische toepassingen.

Volgens de voorwaarden van de gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst zal Dow haar vérstrekkende kennis van specialiteits vloeistofformuleringen en di-electrische isolatiecapaciteiten combineren met Solazyme’s unieke grondstofcapaciteiten voor de ontwikkeling van een nieuwe klasse van algenoliën. Deze is speciaal aangepast voor optimale prestatie en kosten in di-electrische isolatievloeistoftoepassingen. De niet bindende intentieverklaring bepaalt dat Dow tot 20 miljoen gallons aan oliën van Solazyme kan verkrijgen voor gebruik in di-electrische isolatievloeistoffen en andere industriële toepassingen in 2013, en in 2015 zal dit 60 miljoen gallons kunnen zijn.

Solazyme Chief Executive Officer en medeoprichter, Jonathan Wolfson, verklaarde: “Dow is een organisatie van wereldklasse, met een enorme ervaring in onderzoek, productie en verkoop in een uitgebreide reeks van chemische sectoren van hoge waarde en hoge groei. Bij deze eerste gezamenlijke poging zullen Dow en Solazyme samenwerken om >500 miljoen gallon in de di-electrische isolatievloeistoffenmarkt te tappen, samen met de nieuwste, baanbrekende biogebaseerde oplossingen. Daarnaast werken wij met Dow bij het onderzoek naar het gebruik van de algentechnologie en oliën van Solazyme in een groot aantal producten die Dow wereldwijd op de markt brengt. Hierbij worden hoge prestatie, milieu-duurzame en kostenbesparende oplossingen aan een ruime groep van gebruikers geboden.”

Dow Wire & Cable General Business Manager Tim Laughlin, voegde hieraan toe: “Solazyme is leider in de industriële biotechnologische ruimte en haar vernieuwbare olietechnologieplatform geeft een unieke kans om de volgende generaties van chemische oplossingen op betekenisvolle wijze te verbeteren.” Laughlin gaf nadere uitleg over de specifieke feiten van deze unieke kans, “In de snelgroeiende ruimte van biogebaseerde di-electrische isolatievloeistoffen zullen Solazyme´s op maat ontworpen algenoliën als basis dienen voor de ontwikkeling van brandbestendige en milieuvriendelijke vloeistoffen. Deze zullen ervoor zorgen dat omzetters en andere electrische toepassingen hogere prestaties gaan leveren.”

Over Solazyme:

Solazyme, Inc. is een bedrijf op het gebied van vernieuwbare olie- en bioproducten en de leider op het gebied van industriële biotechnologie. Solozyme is opgericht in 2003 en heeft haar hoofdvestiging in South San Francisco. De technologie van Solazyme maakt het mogelijk dat microben snel, efficiënt en op grote schaal olie en biomaterialen in standaardfermentatie-installaties produceren. Deze olie- en biomaterialen zijn niet alleen gericht op de productie van biobrandstof maar ook als vervanging van fossiele brandstof, plantaardige oliën en dierlijke vetten in een diverse reeks van producten, van schone brandstof en chemicaliën tot cosmetica en voeding. Solazyme´s oliën en brandstoffen bieden de noodzakelijke oplossingen voor de groeiende complexe problemen van brandstofschaarste, energetische veiligheid en milieu-impact, en passen in de vooraf bestaande multi-biljoenen brandstofinfrastructuur. Tot de investeerders in Solazyme behoren onder meer Braemar Energy Ventures, Harris & Harris Group, Lightspeed VenturePartners, The Roda Group, VantagePoint Venture Partners en Zygote Ventures. Ga voor meer informatie naar onze website:: http://www.solazyme.com

Over The Dow Chemical Company

Dow (NYSE: Dow) combineert de kracht van wetenschap en technologie met de "Human Element" om voortdurend te verbeteren wat essentieel is voor de menselijke vooruitgang. De Company verbindt chemie en innovatie met de principes van duurzaamheid en richt zich op de meest uitdagende problematiek wereldwijd, zoals de noodzaak van schoon water, het verwekken en het behoud van vernieuwbare energie, en verhoogde landbouwproductiviteit. Dow´s gediversifeerde toonaangevende industriële portfolio van geavanceerde materialen, landbouwwetenschappen en de plasticindustrie levert klanten in ongeveer 160 landen een uitgebreid assortiment van op de technologie gebaseerde producten en oplossingen in hoge groeisectoren zoals electronica, water, energie, coatings en landbouw. In 2010 bereikte Dow een jaaromzet van 53,7 miljard dollar en had ongeveer 50.000 mensen in dienst wereldwijd. De Company produceert meer dan 5.000 producten op 188 plaatsen in 35 landen over de hele wereld. Met verwijzingen naar "Dow" of de "Company" worden The Dow Chemical Company en haar geconsolideerde dochterondernemingen bedoeld, tenzij nadrukkelijk anders vermeld. Meer informatie over Dow is te vinden op www.dow.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Solazyme
Genet Garamendi
press@solazyme.com
of
The OutCast Agency
John O'Brien, 415-345-4721

Solazyme@theoutcastagency.com