VVD’er Anja Prins meeste voorkeursstemmen Apeldoorn


Apeldoorn, 20110309 -- Alle stemmen zijn geteld, de Provinciale Statenverkiezingen zijn succesvol geweest. het is twee apeldoornse kanidaten gelukt heel veel voorkeurstemmen te krijgen in Apeldoorn, Anja Prins en Yasemin Cegerik. Met name Anja Prins heeft een intensieve campagneperiode gehad en heel zichtbaar geweest in de media. Ook trad zij op een film gemaakt door de makers de tv serie blik op de weg

 
VVD’er Anja Prins, de nummer 7 op de VVD-lijst, kreeg in Apeldoorn 4489 voorkeurstemmen, ruim 25% van alle VVD stemmen. Totaal kreeg zij in de provincie 5819 voorkeurstemmen.

PvdA’er Yasemin Cegerek, nummer 4 op de PvdA-lijst, kreeg in Apeldoorn 3262 voorkeurstemmen. Totaal behaalde zij binnen de provincie maar liefst 8967 stemmen.

CDA’er  Ayhan Tonca de nummer 12 op de CDA-lijst lukte het helaas niet om met voorkeursstemmen in de Provinciale Staten te komen. In Apeldoorn kreeg hij 1141 van zijn totaal 1613 voorkeursstemmen.

De Apeldoornse lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Luuk van der Veer haalde in Apeldoorn 1040 van zijn 10155 stemmen op. Hij komt hiermee ook in de Provinciale Staten van Gelderland.





VVD Apeldoorn