Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EEN NOGAL INGRIJPEND ONGELUK

Project Fors eerste maal in bovenzaal Schouwburg

VOORSTELLING: Een nogal ingrijpend ongeluk, LOCATIE: Schouwburg Haarlem, Wilsonsplein 23 te Haarlem

DATUM: 8 & 9 maart 2011, RESERVEREN: via 023-5121212 of www.theater-haarlem.nl

SITE: www.projectfors.nl

Op 8 en 9 maart 201 brengt Project Fors de voorstelling Een nogal ingrijpend ongeluk in de bovenzaal van de Schouwburg Haarlem. Hiermee staat Project Fors voor het eerst met een productie in de kleine zaal van de Haarlemse schouwburg. Voor Een nogal ingrijpend ongeluk hebben Jolanda van Alten, Anna Pool en Monique v.d. Vaart zich bij Project Fors gemeld. Deze drie actrices hebben een lange staat van dienst in de theaterwereld bij verschillende gezelschappen. Dit ijzersterke drietal is nu dus te zien in een stuk van Peter Aten, een tragikomedie die zich afspeelt begin jaren '90 met een plot dat begint in WOII. Drie zussen komen bij elkaar om het huis van hun pas overleden moeder leeg te ruimen. Tijdens het opruimen komen ze spullen tegen die verhalen oproepen en dan blijkt dat ze daar vaak alle drie een andere herinnering aan bewaren. Als een rode draad door het verhaal loopt de alcoholische verslaving van hun moeder en het feit dat de jongste zus van een andere vader is dan de ee rste twee. Een treffen vol verwijten, wrange humor en een verrassende ontknoping volgt in deze tragikomedie van Peter Aten. Een nogal ingrijpend ongeluk geeft volop ruimte aan drie mooie, sterke actrices onder de regie van Marcel Kragt.

Project Fors, een Haarlems theaterinitiatief bekend van verrassende producties als de theaterpicknick EX, de toneelversie van Una Giornata Particolare en de muziektheatervoorstelling Little Voice. Bij Een nogal ingrijpend ongeluk zal de niet traditionele opstelling van publiek en acteurs voor een verrassende voorstelling gaan zorgen. Voor alle informatie over de cast en het stuk, zie de site van Project Fors; www.projectfors.nl.

Een nogal ingrijpend ongeluk beleeft haar première op 8 maart en is verder nog te zien op 9 maart 2011 in de Schouwburg Haarlem, Wilsonsplein 23 te Haarlem. Aanvang voorstelling 20.30 uur. Kaarten a ¤16,00 (incl. drankje en garderobe) zijn te reserveren via 023-5121212 of www.theater-haarlem.nl