Politie Twente

Twee mannen aangehouden voor wapenbezit Enschede
Twee Enschedeërs zijn in de vroege ochtend van woensdag 9 maart aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol en het bezitten van een vuurwapen.

Omstreeks 04.00 uur zagen agenten op de Boulevard 1945 in Enschede een automobilist het rode verkeerslicht negeren. De auto reed vervolgens het terrein van een tankstation op. De agenten controleerden de bestuurder van de auto, een 23-jarige Enschedeër. In de bestuurdersportier werd een op een vuurwapen lijkend voorwerp aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De bestuurder en de 22-jarige bijrijder, eveneens uit Enschede, zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De 23-jarige passagier bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse wees 0,53 promille uit. Proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het wapenbezit wordt opgemaakt. (2011021380)

Algemene verkeerscontrole
Rijssen
Woensdag 8 maart is een algemene verkeerscontrole gehouden op de Enterstraat in Rijssen. In totaal zijn 21 processen-verbaal uitgeschreven. 18 automobilisten zijn beboet voor het niet dragen van de autogordel. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het niet verzekeren van de auto en één automobilist kreeg een bekeuring voor niet handsfree bellen. (2011021216)

Vrouw gewond bij aanrijding
Almelo
Een 47-jarige vrouw uit Almelo raakte dinsdag 8 maart gewond bij een aanrijding op de kruising Ootmarsumsestraat / Eskerplein in Almelo. De vrouw stond voor het rode verkeerslicht te wachten. Naast haar stond een bestelbus eveneens te wachten voor het rode verkeerslicht. Toen het groen werd en de vrouw de kruising wilde oversteken om in de richting van het centrum te fietsen, voelde zij dat zij door het busje werd geraakt. Vervolgens kwam zij ten val. De toedracht van de aanrijding is onduidelijk gebleven. De vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011021294)

Automobilist rijdt door na aanrijding Almelo
Dinsdag 8 maart vond omstreeks 17.15 uur een aanrijding plaats op de rotonde Thorbeckelaan / Aalderinkssingel. Een 52-jarige vrouw uit Almelo kwam vanuit de richting Wierdensestraat de rotonde op rijden. Vanuit de Thorbeckelaan kwam een auto de rotonde op rijden. Door onbekende oorzaak kwamen beiden met elkaar in aanrijding. De 52-jarige vrouw raakte hierbij gewond en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto is vervolgens zonder zijn identiteit kenbaar te maken doorgereden. Volgens getuigen gaat het mogelijk om een grijze auto, met schade aan de linkerflank. Na het ongeval zou deze auto in de richting van de Aalderinkshoek zijn gereden.

De politie verzoekt de bestuurder van de auto zich alsnog te melden bij team Almelo van Politie Twente. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844. (2011021298)

Aanrijding letsel
Borne
Dinsdag 8 maart raakte omstreeks 18.45 uur een 19-jarige bromfietser uit Borne gewond bij een aanrijding. Dit gebeurde op de kruising Prins Bernardlaan / Oonksweg in Borne.

Een 41-jarige man uit Borne reed op de Prins Bernardlaan. Bij de kruising met de Oonksweg wilde hij linksaf slaan. Nadat hij een aantal rechtdoorrijdende auto's had laten passeren, trok hij op om linksaf te slaan. Op dat moment zag hij opeens een bromfietser vanuit tegenovergestelde richting de kruising oprijden. De 41-jarige man kon een aanrijding met de 19-jarige bromfietser niet meer voorkomen. Deze kwam vervolgens ten val en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011021318)

Winkeldief aangehouden
Enschede
Dinsdag 8 maart is omstreeks 13.00 uur een winkeldief aangehouden. Omstreeks 12.00 uur kreeg de politie melding van beveiligingspersoneel van een warenhuis aan het H.J. van Heekplein in Enschede, dat daar een man was opgevallen doordat hij zich verdacht gedroeg. Een beveiligingsmedewerker volgde de man enige tijd, nadat deze de winkel had verlaten. De man liep naar een auto die geparkeerd stond op de Achter het Hofje. Nadat hij even in de auto had gezeten, liep hij weer verder richting een winkel aan de Heurne. Daar is de man door agenten ter controle staande gehouden. De man bleek een gaptas bij zich te hebben. In de auto die geparkeerd stond op de Achter het Hofje werden diverse goederen aangetroffen die nog voorzien waren van labels. De man, een 20-jarige man uit Polen, is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoek de herkomst van de aangetroffen goederen. (2011021167)

Schennispleger in Ledeboerpark Enschede
Dinsdag 8 maart kreeg de politie de melding dat in het Abraham Ledeboerpark in Enschede een schennispleger actief zou zijn. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door een vrouw die verklaarde dat zij zojuist haar hond had uitgelaten in het park. Op een gegeven moment werd zij gevolgd door een man die zijn gulp en riem open had gedaan. Een tijdje later was de man weer vertrokken.

Het volgende signalement van de man is bekend: . Man van ca. 45 jaar oud;
. Blanke huidskleur;
. Droeg een donkerblauwe jas;
. Onverzorgd uiterlijk

Omdat het Abraham Ledeboerpark een druk bezocht park is waar veel wandelaars en kinderen komen, wil de politie dit zo spoedig mogelijk een halt toeroepen. De politie verzoekt mensen die eveneens zijn lastiggevallen of deze man gezien hebben, contact op te nemen met Politie Twente, team Enschede-Noord. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2011021159)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

9 maart 2011
053-4555588

---- --