Gemeente Rotterdam

LET OP: Embargo tot

Woensdag 9 maart 19.30 uur

Woensdag 9 maart 2011

Erasmusspeld voor Koos de Voogt

Koos de Voogt ontvangt op woensdag 9 maart om 19.30 uur de Erasmusspeld uit handen van wethouder Korrie Louwes (o.a. participatie). De Voogt heeft zich ruim 40 jaar enthousiast ingezet voor de biljartsport in de stad, als beoefenaar en als coach van jonge biljarttalenten. In januari jl. was hij 45 jaar lid van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond. De Voogt ontvangt de speld tijdens een speciale biljartavond bij Biljartclub Kralingen, Adamshofstraat 29.

Koos is erelid van Biljartclub Hofplein en een biljarter in hart en nieren. Hij speelde het zogenaamde 'libre' spel op hoog niveau, 3e klasse. Hij brengt zijn liefde voor de biljartsport graag over op andere (jonge) Rotterdammers en hij is al vele jaren actief in het verenigingsleven.

Van 1980 tot 1999 was hij betrokken bij biljartvereniging K.V.R. als wedstrijdleider en jeugdbegeleider. Verder was hij in deze periode actief als jeugdbegeleider en bestuurslid voor het district Rotterdam en het gewest Zuid-Holland binnen de KNBB. Vanuit zijn bestuursfuncties heeft hij diverse biljartkampioenschappen mede georganiseerd. Sinds 1999 is Koos de Voogt lid van Biljartclub Hofplein. Ook binnen deze club is hij actief als wedstrijdleider van de interne competitie.

De gemeente Rotterdam is trots op vrijwilligers als Koos de Voogt. De Erasmusspeld wordt uitgereikt aan personen die zich lange tijd op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.



Gemeente Rotterdam