Ingezonden persbericht

Wolter & Dros installeert duurzaam oplaadstation voor elektrisch vervoer

Amersfoort, 9 maart 2011 - Wolter & Dros in Groningen beschikt vanaf vandaag over een duurzaam oplaadstation voor elektrisch vervoer. De energie voor het nieuwe oplaadstation wordt geleverd door de wind. Deze natuurlijke energiebron laat zien dat mobiliteit schoon en zuinig kan zijn. Wolter & Dros is al enige tijd actief met het reduceren van haar CO2-uitstoot. Een van de doelen is het stimuleren van duurzame mobiliteit.

Het oplaadstation kan voor verschillende vervoersmiddelen, zoals elektrische scooters, fietsen én auto's worden gebruikt. Bovendien kunnen alle elektrische rijders, woonachtig in de regio van Groningen, gratis gebruik maken van het duurzame oplaadstation.

Windmolen
Met de inzet van de donQi, een kleine windmolen met een hoog rendement, wekt Wolter & Dros op innovatieve en duurzame wijze energie op. Windenergie is onuitputtelijk en bijna altijd aanwezig. In Nederland waait het iedere dag gemiddeld enkele uren. De windmolen zet de bewegingsenergie om in elektriciteit. Zo wordt onder andere het oplaadstation van energie voorzien.

Elektrisch oplaadstation
Het oplaadstation zelf is niet standaard. Zo is het laadpunt gemaakt van 100% recyclebare kunststof. De vormgeving is modern, compact en daardoor eenvoudig bij een bedrijfspand te plaatsen.

Over Wolter & Dros
Wolter & Dros is in 2007 uitgeroepen tot duurzaamste ondernemer van Groningen. De organisatie wil een voorbeeldfunctie vervullen voor andere bedrijven op het gebied van energiebesparing en duurzame technieken. Met een energiezuinig bedrijfspand, een duurzaam oplaadstation en windmolen laat Wolter & Dros zien hoe milieuvriendelijke installaties in een organisatie passen.

Wolter & Dros is een creatieve en innovatieve partner die integraal en complementair technische installaties ontwerpt, installeert, onderhoudt en beheert. Wolter & Dros is gecertificeerd als klimaatneutrale onderneming. Wolter & Dros maakt onderdeel uit van het bouw- en techniekconcern TBI. Meer informatie staat op www.wolterendros.nl.



Ingezonden persbericht