Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 9 maart 2011

Concertprogramma seizoen 11/12 bekend
Muziekgebouw programmeert meer concerten voor nieuw publiek

Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam richt zich het komende concertseizoen meer op nieuw publiek. Met andere series en invalshoeken wil het in muziek geïnteresseerd publiek beter bedienen. Algemeen en artistiek directeur Tino Haenen: 'Als je niet goed thuis bent in klassieke of hedendaagse muziek is de drempel hoog om naar een concertzaal te gaan. Wij hebben nu een concertreeks 'Klassiek en hedendaags voor kinderen' (8+) bedacht: Open je oren. En een reeks voor jongeren Listen to this. Daarnaast is in samenwerking met onze partner De Groene Amsterdammer een concertreeks Middeleeuwen samengesteld, waarbij de muziek aanleiding is om te praten over thema's die voor mensen van nu actueel en relevant zijn.'

Voor komend seizoen heeft het Muziekgebouw circa 180 concerten geprogrammeerd. Naast nieuwe reeksen ook continuering van bestaande en gewaardeerde series. Zoals de Donderdagavondserie, een unieke reeks die de state of the art geeft van hedendaagse muziek in Nederland en daarbuiten. Daarnaast de serie Jazz i.s.m. het Bimhuis, de IJ-Salon met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en Film & Livemuziek. Nieuw zijn ook enkele minifestivals zoals een Bartók Marathon en een dag in het teken van het cijfer drie, The Art of the Trio.

Paul Witteman en Sylvia Tóth
Aan acht prominente muziekliefhebbers heeft Muziekgebouw aan 't IJ gevraagd welke concerten zij uit het aanbod voor het nieuwe seizoen zouden kiezen. Onder hen Paul Witteman, Sylvia Tóth, Roeland Fernhout, Claron McFadden en blogger Nalden. Haenen: 'Het is heel mooi te zien welke concerten zij eruit pikken en waar zij zich op verheugen. We willen ons bestaande én nieuwe publiek op ideeën brengen. Concerten waar ze uit zichzelf niet direct op zouden komen. Hun keuze met interviews verschijnt in een concertmagazine dat in mei uitkomt, in plaats van de traditionele seriebrochure.'

Kaartverkoop nieuwe seizoen gestart

Vanaf vandaag zijn alle concerten voor seizoen 2011/2012 in de verkoop. Publiek kan zowel losse kaarten kopen als series, direct via de website www.muziekgebouw.nl; via de kassa van het Muziekgebouw: 020 - 788 20 00 of Piet HHeinkade 1 Amsterdam (ma t/m za 12.00 - 18.00 uur).

De verkoop van Early Birdkaarten voor jongeren beneden de 30 jaar voor het komend seizoen (alle concerten ¤ 10,- incl. drankje), start op zaterdag 27 augusttus.

Noot voor de redactie,