Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

9 maart 2011

Meander Medisch Centrum verblijdt jonge kinderen met Kikaberen

De Kinderafdeling van Meander Medisch Centrum deelt vanaf woensdag 9 maart Kikaberen uit aan jonge kinderen na een onderzoek of behandeling. Dinsdag 8 maart werden tweehonderd prachtige Kikaberen voor dat doel geschonken door Servex, een retailbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen.

Naar het ziekenhuis is nooit leuk. Meander Medisch Centrum, met twee Smileys gekeurmerkt als kindvriendelijk ziekenhuis, doet er alles aan om jonge patiëntjes zoveel mogelijk op hun gemak te stellen. Kinderen en ouders worden zorgvuldig begeleid. Astrid Caro, teammanager Kinderafdeling: 'Een prik, een infuus, een sonde, een dagopname; het zijn allemaal ingrijpende ervaringen voor kinderen en hun ouders/verzorgers. We vinden het daarom fijn dat wij jonge kinderen kunnen troosten met de Kikaberen aangeboden door Servex.'

KiKa (Kinderen Kankervrij) is een organisatie die fondsen werft en ook beren verkoopt, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de zeven kinderkankercentra in Nederland. Servex kocht de beren van de opbrengst van de decembercadeaus die werden geveild onder medewerkers.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht