Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB Verkeersinformatie ook via iPad

Vanaf vandaag kunnen iPad-gebruikers een app downloaden voor verkeersinformatie van de ANWB. De app maakt slim gebruik van de voordelen van de iPad ten opzichte van pc, laptop, radio, tv, mobiele telefoon en/of iPhone. Denk aan de mogelijkheid tot instellen van je persoonlijke voorkeur, de opstartsnelheid en de afmetingen van het beeldscherm.

Met haar verkeersinformatie wil de ANWB weggebruikers de mogelijkheid bieden hun reisroute, vertrektijd en/of vervoermiddel aan te passen aan de actuele en de verwachte verkeerssituatie. Daarvoor moeten zij op alle momenten van de dag, via het medium van hun keuze kunnen beschikken over verkeersinformatie. De iPad - inmiddels in het bezit van zo'n 300.000 Nederlanders - biedt daarvoor volop mogelijkheden.

Uniek ten opzichte van andere platforms is dat de iPad-app alle onderweg benodigde informatie op én pagina kan tonen. Op het filekaartje van Nederland kan de gebruiker inzoomen op de gewenste regio. De actuele informatie kan desgewenst worden verrijkt met flitsinformatie, de laatste tweets van @ANWBverkeer, het weer en/of de verkeersverwachting.

De ANWB Verkeersinformatie iPad-app kost ¤ 2,39.

Feiten en cijfers 2010 ANWB Verkeersinformatie
â- 40.000 live-uitzendingen
â- 31 miljoen site-bezoekers
â- 3,6 miljoen mobiele site-bezoekers
â- 25% van de i-Phone-bezitters heeft ANWB verkeersapp â- 17.000 followers op Twitter

ANWB Verkeersinformatie
Postzone HOY
Postbus 93200
2509 BA DEN HAAG