Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 9 maart 2011

Vervolgvragen van het lid Bouwmeester (PvdA) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het gebruik van drank, drugs en telefoons in JJI's


* Herinnert u zich uw antwoorden op de vragen over JJI's en drank- en drugsgebruik en aanwezigheid van telefoons nog? (Handelingen 2010-2011, Aanhangsel nr. 1306)


* Herinnert u zich het antwoord op vraag 2 nog waarin u opmerkt dat "er altijd jongeren zullen zijn die er af en toe in slagen om de controle en het toezicht te omzeilen"? Hoe kan dat binnen en gesloten instelling en hoe komen de jongeren aan de drank, drugs en telefoons? Betekent dit dat 100% controle niet mogelijk is binnen de JJI's? Zo nee, waarom niet?


* Hoe kunnen jongeren in februari van dit jaar in het bezit zijn geweest van Bij "een mobiele telefoon, softdrugs en gemixte drank in limonadeflessen terwijl in juni 2010 verdere aanscherping van de maatregelen om bezit en gebruik van verboden middelen tegen te gaan, zijn aangekondigd? Betekent de aanwezigheid van de smokkelwaar, dat deze voorgenomen aanscherping nog niet is uitgemond in aangescherpte controle en toezicht? Zo nee, waarom niet.


* Zijn er of overweegt u regelmatig 'spitactie' in alle JJI's aangezien in 2010, de helft van de JJI's melding heeft gemaakt van het aantreffen van verboden goederen? Zo nee, waarom niet?

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag