Ministerie van Defensie

'Wie is het machtigste van het land?' - vakantieactiviteit

Datum: 9 maart 2011
Tijdstip: 13.30 uur
Locatie: Museum Bronbeek, Velperweg 147, 6824 MB, Arnhem

Met verkleedkleren en schilderkwasten op speelse manier kennis maken met het begrip 'macht'. Dat is wat je kunt beleven in de vakantieactiviteit 'Spiegel aan de wand, wie is de machtigste in het land?'

In het museum Bronbeek hangen veel portretten en uniformen van belangrijke generaals uit het koloniale leger. Ook zijn er Indische vorsten te zien, zoals een prins uit Java. Ze zien er indrukwekkend uit. Waaraan kun je zien dat die mannen machtig waren? Wat ontdek je aan hun kleren, wapens, uniformen en onderscheidingen? In welke houdingen staan ze en hoe kijken ze je aan? Onder begeleiding van een jeugdgids ga je dat samen eens goed bekijken.

Hoe zou het voelen om zelf dat soort kleren aan te hebben en in die trotse houding te staan? Dat mag je vanmiddag uitproberen: met verkleedkleren aan jezelf in de spiegel bekijken en zien wie er nu het meest indrukwekkend lijkt. Daarna ga je jezelf in die outfit schilderen. Na deze middag weet je op wat voor manier mensen proberen om belangrijk te lijken en indruk te maken. En thuis kun je laten zien hoe je er zelf uit ziet als jij een belangrijk en machtig persoon zou zijn.

De activiteit is geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Reserveren is noodzakelijk: T (026) 3763555. Deelname kost 3,- per kind en 6,- per volwassene.