Beweging 3.0


Symposium 'De waarde van de ouderdom'

donderdag, 03 februari 2011
Amersfoort - In het kader van het project `Onder de vijgenboom, zin in de ouderdom', wordt op 11 maart 2011 (10.00 -16.00 uur) in de Bergkerk te Amersfoort een symposium gehouden over 'De waarde van de ouderdom'.

Vier sprekers krijgen het woord:


* Dr. F. de Lange, hoogleraar Ethiek Protestantse Theologische Universiteit, zal spreken over de waardigheid van de ouderdom. Hij schreef: `De mythe an het voltooide leven', `De armoede van het Zwitserleven gevoel' en `Waardigheid'.

* Dr. H. Meulink-Korf em. docent pastoraat UVA. Haar specialisme is het contextueel pastoraat. Zij zal spreken over de eigen bijdrage van ouderen aan de maatschappij en jongere generaties.
* Bert Keizer Trouw columnist en verpleeghuis arts, zal spreken over de medische kanten van de ouderdom. Hij is auteur van o.a. `Het refrein is Hein'.

* Dr. J.J. Suurmond Trouw columnist en geestelijk verzorger. Hij zal spreken over de spiritualiteit van de ouderdom.

Daarnaast is er een toneelvoorstelling van Kees van der Zwaard, theoloog en theatermaker.

Voor wie?
In de eerste plaats zijn ouderen welkom (ongeacht kerkelijke gebondenheid). Tevens allen die belangstelling hebben voor de ouderdom, zoals professionals en vrijwilligers betrokken bij de (ouderen) zorg, belangenorganisaties m.b.t. seniorenwelzijn, huisartsen, geestelijk verzorgers, vertegenwoordigers uit de lokale politiek en lokale kerken.

Plaats: Bergkerk Dr. Abraham Kuyperlaan 2, 3818 JC Amersfoort, T (033) 461 79 17 E: bergkerk@planet.nl

Opgave en aanmelding (incl lunch en afsluitend hapje/drankje): door overmaking tot 65 jaar EUR 75,-, boven 65 jaar en studenten EUR 25,- op banknr 8241972 t.n.v. Stichting Amersfoortse Bergkapel, o.v.v. "symposium onder de vijgenboom" .

Info: www. Bergkerk.nl, of ds. R.Rosmolen, T 033-4801553 of E r.rosmolen@casema.nl.