Vlaamse Overheid

weekend omgeleid via Brucargo voor aanleg stalen contructie boven kruispunt Luchthavenlaan (N211)

Verkeer Haachtsesteenweg (N21) weekend omgeleid via Brucargo voor aanleg stalen contructie boven kruispunt Luchthavenlaan (N211)

Persmededeling van de Vlaamse Regering

vrijdag 4 maart 2011

Vanaf vrijdagavond (11 maart) om 21:00 uur tot zondagnamiddag (13 maart) om 15:00 uur wordt het verkeer op de Haachtsesteenweg (N21) tussen Steenokkerzeel en Brussel omgeleid via Brucargo, de cargozone van de luchthaven van Zaventem. Een aannemer zal dan een stalen constructie monteren boven het kruispunt van de Luchthavenlaan en de Haachtsesteenweg. Die constructie zal mogelijk maken dat de aannemer het viaduct afwerkt, terwijl het verkeer op het kruispunt eronder normaal verloopt. De werkzaamheden zijn in het laatste weekend van de krokusvakantie gepland, omdat er dan gewoonlijk iets minder verkeer op de weg is. Zo zal de hinder beperkt blijven.

Bijlage
omleidingsplan

Omleiding
Tijdens het monteren van de stalen constructie zal het verkeer op de Haachtsesteenweg omgeleid worden via de Bataviastraat, Brucargo en de toegang naar Brucargo recht tegenover de Stationslaan in Steenokkerzeel. De politie zal tijdens deze interventie tijdelijk het verkeer begeleiden, om alles veilig en vlot te laten verlopen.

Volgende fasen
Volgens de huidige planning zal het viaduct, dat na de herinrichting het vrachtverkeer rechtstreeks naar Brucargo zal sluizen, vanaf september deels in gebruik genomen worden. Voor het zover is, moet niet alleen het viaduct zelf nog afgewerkt worden, maar zullen er ook nog op het gelijkgrondse niveau van het kruispunt ingrijpende werkzaamheden plaatsvinden. De tijdelijke parallelwegen langs de Luchthavenlaan en ter hoogte van het kruispunt met de Haachtsesteenweg die nu al in gebruik zijn, zullen dus nog tot in oktober dienst doen.

De Noordelijke Ontsluiting van de Luchthaven van Zaventem: veiliger en vlotter verkeer
Door de aanleg van het nieuwe viaduct, zal het zware vrachtverkeer dat naar Brucargo rijdt (of van Brucargo komt) niet meer tussen het personenverkeer op de Luchthavenlaan hoeven te rijden. Na de aanleg van de fietsbrug over de E19 en de aanleg van een nieuwe lus aan het op- en afrittencomplex van de E19 (waardoor het verkeer de Luchthavenlaan niet meer kruist), is dit een nieuwe stap in de richting van een veilig verkeersknooppunt. Alle vernieuwingen zullen ook de doorstroming van het verkeer verbeteren.