Politie Utrecht

Stop heling

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 11-03-2011

Agressieve man

MAARSSEN Een man viel op donderdagochtend 10 maart een agent en gemeentemedewerker aan. Hij werd aangehouden.

Rond 11.05 uur surveilleerde een politiemountainbiker op Zebraspoor. Daar zag hij een hem bekende man, een 45-jarige man uit Maarssen. De man stond bij een partij grof vuil, waarvan hij meerdere goederen verplaatste en doorzocht. De agent gaf hem een waarschuwing en verzocht hem daarmee te stoppen, waarna de agent zijn surveillance voortzette.

Verderop in de wijk kwam de agent een medewerker van de gemeente tegen. De agent vertelde wat hij net gezien had, waarop de gemeentemedewerker vertelde de man ook al voor hetzelfde feit te hebben aangesproken en te hebben bekeurd. Daarop besloten de agent en gemeentewerker gezamenlijk in de wijk te kijken of de man zich nu wel netjes gedroeg.

In de wijk kwamen zij familie van de Maarssenaar tegen en knoopten een gesprek met hen aan. Terwijl zij daar stonden te praten, kwam de 45-jarige Maarssenaar aangelopen. Hij viel de agent en gemeentemedewerker met een stalen pijp aan. De agent wist zich te verdedigen door zijn fiets in de richting van de verdachte te gooien. De agent riep assistentie van collegas in, waarna de verdachte onder controle kon worden gebracht en werd geboeid. Hij is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Zowel de gemeentemedewerker als de agent deden aangifte tegen de verdachte. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond

WOERDEN Een fietser raakte op donderdagmiddag 10 maart gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.35 uur reed een 87-jarige automobilist uit Woerden over de Boerendijk, komende uit de richting van de Jozef Israelslaan en gaande in de richting van de Hoge Rijndijk. Plotseling zag hij dat een fietser, een 85-jarige man uit Woerden, vanaf de fietsstrook de rijbaan opstuurde. De automobilist probeerde nog uit te wijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser liep hoofd- en beenletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Autokraker

BREUKELEN Een agent betrapte op donderdagochtend 10 maart een autokraker op heterdaad.

Rond 10.10 uur zag een agent in zijn vrije tijd dat een man op de Amerlandseweg in een auto inbrak. De agent hield de verdachte, een 42-jarige man uit Utrecht, aan en waarschuwde zijn dienstdoende collegas. De verdachte bleek een portier te hebben opengebroken en was de autoradio aan het demonteren. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.