FloraHolland


Nieuwe verrekencodes combinatie meermalig en eenmalig fust

FLORAHOLLAND (11 maart 2011) - In de directe handel van bloemen wordt regelmatig gebruik gemaakt van verpakkingen die niet standaard zijn bij FloraHolland. Dit betreffen tevens verpakkingen die in combinatie met meermalige bloemenfust van FloraHolland worden gebruikt, zoals rozenkragen en diverse interieurs voor gerbera's en anthuriums. Voor de verrekening van de verpakkingskosten van deze combinatieverpakkingen (meermalig + eenmalig) worden per 4 april 2011 twee nieuwe reeksen verrekencodes geĂŻntroduceerd. Met deze nieuwe verrekencodes, die uitsluitend gebruikt kunnen worden voor Connect, faciliteert FloraHolland de directe handel. Men kan deze verrekencodes gebruiken, maar is daar niet toe verplicht.

Verrekencodes
Verrekencodes zijn bedoeld voor het doorberekenen van de verpakkingskosten van verpakkingen die niet standaard zijn en daarmee geen unieke fustcode hebben. Het voordeel van verrekencodes is dat de aanvoerder en koper een code kunnen bepalen waarmee de juiste verpakkingskosten kunnen worden doorberekend.
Voor eenmalige verpakkingen bestaat er reeds een reeks verrekencodes, fc801 tot en met fc856. De combinaties met meermalig fust kunnen hier niet mee verrekend worden vanwege de statiegeld- en huurcomponent.

Twee reeksen
FloraHolland heeft meerdere typen containers en opzetrekken in het bestand. Doordat het statiegeld- en huurtarief van de verschillende types gelijk is, kan volstaan worden met twee reeksen verrekencodes, te weten:
o 901 t/m 921
Container + kosten eenmalige verpakking
o Fc922 t/m fc942
Container + opzetrek + kosten eenmalige verpakking De verrekenbedragen van de eenmalige component lopen op van EUR 0,10 t/m EUR 5,00. Net als bij de verrekencodes voor eenmalig verpakkingen is er op de eenmalige component een beperkte marge geplaatst.

Klik hier voor het volledige overzicht van de nieuwe verrekencodes.