Politie Gelderland-Zuid

Op gestolen snorfiets en onder invloed

Nijmegen, 11-03-2011 o In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 29-jarige Nijmegenaar op de Weijbroekweg aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau bleek dat de verdachte ook nog op een snorfiets reed die als gestolen stond gesignaleerd.

Agenten zagen de man op de Weijbroekweg rijden met een defect achterlicht. Ze gingen achter de man aan die zag dat de belangstelling naar hem uitging. De verdachte probeerde te ontkomen en reed met zijn snorfiets het struikgewas in. De agenten die inmiddels de auto uit waren, hoorden geritsel en zagen ook het remlicht af en toe oplichten. De verdachte werd even later achter een boom aangetroffen. Hij rook naar alcohol.

Controle wees uit dat hij teveel had gedronken. Op het bureau werd dit nog eens bevestigd op het ademanalyseapparaat. Deze gaf 685 ug/l aan. Een check op het bureau van de snorfiets bleek de tweede reden voor de verdachte om te vluchten voor de politie. Deze bleek namelijk als gestolen gesignaleerd. Ook het kenteken hoorde niet bij de snorfiets. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet. (14)

Laatst gewijzigd 11-03-2011 11:33 | © Regio Gelderland-Zuid |