Duits-Nederlandse Handelskamer

DNHK: Nu inschrijven voor Holland-paviljoen Deubau 2012

Den Haag. Ondernemingen uit de bouwindustrie kunnen zich nu inschrijven voor deelname aan de Deubau 2012. Tijdens deze bouwvakbeurs, die van di 10 t/m za 14 januari 2012 in het Duitse Essen wordt gehouden, organiseert de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) een Holland-paviljoen, waar Nederlandse bedrijven zich gezamenlijk kunnen presenteren. Door het gemeenschappelijke optreden profiteren deze bedrijven van een grotere herkenbaarheid op de beursvloer. Bovendien wordt tijdens de beurs door middel van een Beneluxdag extra aandacht en publiciteit voor exposanten uit de buurlanden gegenereerd. "Ook voor kleine bedrijven is het Holland-paviljoen een ideale mogelijkheid om kennis te maken met de Duitse markt", zegt Kai Esther Feldmann, export-adviseur bij de DNHK: "Messe Essen heeft een aantrekkelijk beurspakket voor de stand samengesteld. De deelnemende bedrijven kunnen over alle voorzieningen beschikken en bovendien onderling van hun ervaringen profiteren."

De Deubau behoort tot de belangrijkste beurzen in zijn segment en trok afgelopen jaar bijna 70.000 bezoekers. In een omtrek van 500 kilometer rondom de beurslocatie Essen woont 40 procent van de EU-bevolking, die rond 60 procent van het totale EU-inkomen verdient. De hoge moderniseringsbehoefte van het onroerend goedbestand in de directe omgeving zorgt voor een enorm investeringspotentieel: jaarlijks wordt in een straal van 250 kilometer voor meer dan 200 miljard euro gebouwd
- dat is een derde van het totale Europese bouwvolume.

Hoewel de bouwsector relatief zwaar getroffen werd door de economische crisis, worden er nu op veel plaatsen weer positieve signalen waargenomen. Onder andere door een aantal gerichte maatregelen van de Duitse overheid zijn de investeringen in 2010 met 4 procent toegenomen en zullen dit jaar naar schatting met ruim 2,8 procent stijgen. Het totale bouwvolume in Duitsland ligt hiermee bij ruim 83 miljard euro. Feldmann: "Uit onderzoek blijkt dat rond een derde van de Duitsers investeren in vastgoed in 2011 als de beste belegging ziet. Juist nu weer geïnvesteerd wordt is het belangrijk om daar te zijn waar de beslissingen genomen worden. Met een tijdige aanmelding voor de beurs verzekeren ondernemingen zich van een optimale presentatie in Duitsland."

Informatie:
Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)
Kai Esther Feldmann
Tel. 070 3114 159
E-mail deubau(at)dnhk.org

www.deubau.de