Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Meisje aangehouden voor diefstal cosmetica   |

De politie heeft donderdag 10 maart een 13-jarig meisje uit Doetinchem aangehouden voor winkeldiefstal bij een drogisterij aan de Hamburgerstraat in haar woonplaats. Het meisje was door winkelpersoneel betrapt op het stelen van cosmetica-artikelen.


De politie kreeg rond 12.45 uur de melding van de diefstal. Een medewerkster van de drogisterij had het meisje in de kraag gevat toen de alarmpoortjes waren afgegaan. Het meisje bleek meerdere make-up artikelen in haar jas te hebben die zij niet had afgerekend. Gealarmeerde agenten hebben de tiener overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon zij weer naar huis. Het meisje is aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.


2011032316

|     |Doetinchem - Duo op heterdaad betrapt bij diefstal koper  |

De politie heeft donderdag 10 maart twee jongens aangehouden voor diefstal van koperen leidingen. Het tweetal is op heterdaad betrapt nadat een oplettende getuige de politie alarmeerde.


Het incident is rond 12.30 uur bij de politie gemeld. Een getuige zag dat twee mannen over een hek bij een pand aan de Wijnbergseweg in Doetinchem klommen. Hij vond dit verdacht en alarmeerde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij het duo in het pand aan. Het tweetal, een 17-jarige jongen uit Dieren en een 21-jarige jongen uit Zevenaar, probeerde koperen leidingen te stelen. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongens zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2011032325

|     |Didam - Verkeerscontrole op de A18                        |

De politie heeft donderdag 10 maart in samenwerking met de Douane, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Rijksdienst voor Wegverkeer een verkeerscontrole gehouden op de snelweg A18 bij Didam. De aandacht was vooral gevestigd op de vrachtwagens.


De controle is 's middags uitgevoerd op de A18 ter hoogte van de Stille Wald. In totaal zijn 92 voertuigen gecontroleerd, waaronder 50 vrachtwagens. Deze laatste hadden de specifieke aandacht. Juist van hen is het belang dat zij de zaken goed op orde hebben. Dit vanwege de veiligheid voor het overige verkeer.


Er is onder andere bekeurd voor de volgende zaken: een lekke uitlaat, de kentekenplaat niet goed zichtbaar, mobiel bellen, niet dragen van de gordel, uitstekende lading, niet volgen van verplichte rijrichting, ontbreken van Euro vignet en het voeren van onjuiste verlichting. Ook bleek dat twee chauffeurs geen goede ladingzekering hadden, en van twee vrachtwagens waren de remschijven gebroken.


2011032584

|     |Varsseveld - Let op zakkenrollers                         |

Onbekenden hebben op donderdagochtend 10 maart de portemonnee van een 82-jarige inwoonster uit Silvolde gerold toen zij boodschappen deed. De politie adviseert om alert te zijn tijdens het doen van boodschappen. Zakkenrollers slaan vaak toe op onbewaakte momenten, bijvoorbeeld in supermarkten.


De vrouw ontdekte donderdagochtend rond 11:45 uur dat haar portemonnee gestolen was. Ze had boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Doetinchemseweg in Varsseveld, bij de kassa bleek haar portemonnee verdwenen te zijn. De politie heeft de diefstal in onderzoek en waarschuwt mensen om alert te zijn. Zakkenrollerij komt regelmatig voor en de politie adviseert om je portemonnee goed op te bergen tijdens het doen van boodschappen.


2011032408

|     |Groenlo - Computer weg bij bedrijfsinbraak                |

Bij een bedrijfsinbraak aan Den Sliem in Groenlo is zondag 6 maart onder meer een computer gestolen. Politie zoekt getuigen, mogelijk dat carnavalsvierders iets gehoord of gezien hebben.


De inbraak is rond 17.45 uur bij de politie gemeld. Er was een deur van het pand geforceerd om binnen te kunnen komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Mogelijk dat carnavalsvierders onderweg naar huis iets hebben opgemerkt. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


2011030246 EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --