Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Hilversummer van fiets getrokken en bestolen van mobiele telefoon

Hilversum, 11-03-2011 o Donderdagavond 11 maart 2011 werd een 15-jarige Hilversummer het slachtoffer van een straatroof.

Een 15-jarige inwoner van Hilversum fietste rond 21.30 uur al bellend over het fietspad bij het Gebed zonder End (Nieuwe Crailoseweg) toen hij plotseling van zijn fiets werd getrokken door twee mannen. De Hilversummer viel met zijn hoofd op de grond en kreeg een trap in zijn gezicht. De jongen raakte even het bewustzijn kwijt. Op het moment dat de jongen bijkwam, waren de twee dieven weg en bleek zijn mobiele telefoon gestolen. De Hilversummer is naar huis gegaan en deed later op de avond aangifte bij het politiebureau.

Signalementen:

Een van de twee personen was een donkergetinte man tussen de 25 en 32 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang met een tenger postuur. Hij droeg een donker, glimmend bomberjack, een donkere broek en een donkere muts met Nike logo.
De andere man eveneens donkergetint en van dezelfde tijd. Hij was ongeveer 1.75/1.80 meter lang en breder dan de andere man. Hij droeg een gewatteerde donkere jas met tekst op borsthoogte en een donkere broek. Ook hij droeg een muts. De man had in een van zijn oren een diamantachtige oorknop.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze straatroof. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.