Gemeente Krimpen aan den IJssel


Voorlopig ontwerp appartementencomplex Memlingstraat

In 2009 is De Bron, de nieuwe Rooms-Katholieke kerk langs de Nieuwe Tiendweg, in gebruik genomen.

De plek van de oude kerk wordt herontwikkeld. Het is de bedoeling om daar een appartementengebouw te realiseren. In 2004 heeft de gemeente hiervoor al een bouwvergunning afgegeven. Omdat de woningen (nagenoeg) niet verkoopbaar bleken is het appartementengebouw uiteindelijk niet gebouwd.
Het kerkbestuur heeft vervolgens aan Bureau Deltahuis en Stevast Advies en Ontwikkeling gevraagd een nieuw woningbouwplan te ontwikkelen. De gemeenteraad heeft hiervoor in september 2009 stedenbouwkundige randvoorwaarden vastgesteld.

Voorlopig ontwerp

Aan de hand van de stedenbouwkundige kaders is door Bias Architecten een voorlopig ontwerp uitgewerkt. Dit ontwerp voorziet in 14 appartementen. Het ontwerp heeft een ingetogen architectuur. Hiermee dient dit gebouw als achtergrond voor het nieuwe kerkgebouw De Bron, dat het bijzondere element op deze locatie is.

Voorontwerpbestemmingsplan

Het geldende bestemmingsplan Kortland staat het bouwplan niet toe. Een herziening van het bestemmingsplan is daarom noodzakelijk. Om die reden ligt gelijktijdig met het bouwplan ook het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Ter inzage termijn

Alle relevante stukken liggen vanaf donderdag 10 maart 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Publiekscentrum in het raadhuis. Het voorlopig ontwerp, het voorontwerp-bestemmingsplan en alle onderzoeksrapporten vindt u onder het kopje 'Gerelateerde dossiers'.

Schriftelijke inspraakreacties

Gedurende de hiervoor vermelde termijn kan een ieder op de volgende wijze haar/zijn reactie op het voorontwerpbestemmingsplan naar voren brengen:

* Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 200, 2920 AE Krimpen aan den IJssel.

* Een digitale reactie kan worden ingediend via een reactieformulier op de gemeentewebsite onder: nieuwbouwprojecten / appartementen RK kerk.

Inloopbijeenkomst 28 maart

Op maandag 28 maart 2011 bent u tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom tijdens een inloopbijeenkomst. Deze avond wordt gehouden in kerkgebouw De Bron aan de Memlinghof 2.
Op deze avond zijn onder meer de stedenbouwkundige, de wethouder Ruimtelijke ordening, medewerkers van de gemeente, de architect en de ontwikkelaar aanwezig. U kunt met hen over het plan van gedachten wisselen. Ook kunt u vragen stellen over de inhoud van het plan.

Artikel 1.3.1 Bro

Met deze publicatie wordt het voorbereiden van een nieuw bestemmingsplan kenbaar gemaakt, zoals bepaald in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht.